Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Italienii vor sa investeasca la Braila

Sala Ronda a Prefecturii Braila a gazduit, ieri, vizita lui Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania. Acesta s-a aratat interesat de regiunea de sud est a tarii noastre si doreste extinderea proiectelor de investitii demarate deja la Constanta. In timpul discutiilor purtate cu primarul Constantin Cibu si cu presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, acesta a trasat liniile strategice referitoare la investitiile italiene.
Oamenii de afaceri italieni sint interesati sa deruleze afaceri in ceea ce priveste infrastructura, agricultura de calitate, activitatea de turism si cea referitoare la mediul inconjurator. "Exista o mare dorinta sa ne deplasam cu afacerile in partea de est. La Constanta investitiile au devenit o realitate si speram ca acelasi lucru sa se intimple si in zona Braila-Galati. Sintem interesati in infrastructura, agroindustrie, turism, activitati referitoare la mediul inconjurator, dar si de refacerea traseului istoric al prezentei italiene in Romania. In anii 1920-1930, mii de intreprinzatori italieni isi desfasurau activitatea in Romania. Au venit aici, s-au casatorit aici, au trait si au murit aici. Vrem sa facem comert, dar si istorie. Am prezentat deja aceste planuri la Bucuresti si am cerut permisiunea ca experti de la Camera de Comert Italiana sa vina aici. Dorim sa facem aceasta treaba foarte repede", a precizat Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania.
Punerea in aplicare a acestor proiecte implica si instruirea conducerii autoritatilor locale. Astfel, primarul municipiului si presedintele Consiliului Judetean au fost invitati la Bucuresti, in lunile mai si iunie, la seminariile unde se dezbat problemele de infrastructura si cele agricole. Daniele Mancini intentioneaza sa revina inainte de inceperea verii, dar si in septembrie. "Aceasta este o prima vizita in care ne-am cunoscut reciproc. Doresc sa revin inainte de inceperea verii. Sotia mea viziteaza asezamintul brailean al calugaritelor franciscane care se ocupa de 20 de copii, din cite am inteles. Voi reveni si in septembrie deoarece voi fi alaturi de comunitatea de italieni din comuna Greci din judetul Tulcea", a mai spus ambasadorul Italiei in Romania. Acesta a primit de la autoritatile brailene un album care cuprinde imagini reprezentative din Braila. Pentru refacerea traseului istoric al prezentei italiene in regiunea de sud-est a Romaniei, guvernul tarii noastre va colabora cu Institutul Cultural Italian.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii