Mergi la conţinutul principal

Italienii vor sa investeasca la Braila

Sala Ronda a Prefecturii Braila a gazduit, ieri, vizita lui Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania. Acesta s-a aratat interesat de regiunea de sud est a tarii noastre si doreste extinderea proiectelor de investitii demarate deja la Constanta. In timpul discutiilor purtate cu primarul Constantin Cibu si cu presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, acesta a trasat liniile strategice referitoare la investitiile italiene.
Oamenii de afaceri italieni sint interesati sa deruleze afaceri in ceea ce priveste infrastructura, agricultura de calitate, activitatea de turism si cea referitoare la mediul inconjurator. "Exista o mare dorinta sa ne deplasam cu afacerile in partea de est. La Constanta investitiile au devenit o realitate si speram ca acelasi lucru sa se intimple si in zona Braila-Galati. Sintem interesati in infrastructura, agroindustrie, turism, activitati referitoare la mediul inconjurator, dar si de refacerea traseului istoric al prezentei italiene in Romania. In anii 1920-1930, mii de intreprinzatori italieni isi desfasurau activitatea in Romania. Au venit aici, s-au casatorit aici, au trait si au murit aici. Vrem sa facem comert, dar si istorie. Am prezentat deja aceste planuri la Bucuresti si am cerut permisiunea ca experti de la Camera de Comert Italiana sa vina aici. Dorim sa facem aceasta treaba foarte repede", a precizat Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania.
Punerea in aplicare a acestor proiecte implica si instruirea conducerii autoritatilor locale. Astfel, primarul municipiului si presedintele Consiliului Judetean au fost invitati la Bucuresti, in lunile mai si iunie, la seminariile unde se dezbat problemele de infrastructura si cele agricole. Daniele Mancini intentioneaza sa revina inainte de inceperea verii, dar si in septembrie. "Aceasta este o prima vizita in care ne-am cunoscut reciproc. Doresc sa revin inainte de inceperea verii. Sotia mea viziteaza asezamintul brailean al calugaritelor franciscane care se ocupa de 20 de copii, din cite am inteles. Voi reveni si in septembrie deoarece voi fi alaturi de comunitatea de italieni din comuna Greci din judetul Tulcea", a mai spus ambasadorul Italiei in Romania. Acesta a primit de la autoritatile brailene un album care cuprinde imagini reprezentative din Braila. Pentru refacerea traseului istoric al prezentei italiene in regiunea de sud-est a Romaniei, guvernul tarii noastre va colabora cu Institutul Cultural Italian.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu