Mergi la conţinutul principal

Italienii de la "Enel" vor sa produca electricitate in Braila

Compania italiana de utilitati "Enel" intentioneaza sa devina un operator integrat in Romania, astfel ca analizeaza posibilitatile de dezvoltare in domeniul productiei de energie electrica, din toate sursele, a anuntat directorul general al Enel, Fulvio Conti. "Vrem sa devenim un operator integrat pe verticala in Romania, urmarim in continuare oportunitatile in sectorul de productie de energie electrica - termica, regenerabila si nucleara. Monitorizam indeaproape proiectul legat de Cernavoda", a afirmat Conti, la prezentarea rezultatelor financiare semestriale ale companiei. El a adaugat ca "Enel" urmareste de asemenea programul de privatizari in domeniul productiei de energie electrica al Ministerului Economiei si Comertului si isi mentine interesul pentru o eventuala achizitie a unuia dintre complexele energetice Turceni, Rovinari si Craiova.

Inca cinci oferte de investitii

Cu aceasta ocazie, Conti a reafirmat interesul firmei italiene pentru derularea de investitii la "Electrocentrale" Braila. "Sintem extrem de interesati de centrala de la Braila", a afirmat Conti. Pentru realizarea proiectului de la Braila, "Termoelectrica", proprietarul centralei electrice de pe platforma de la Chiscani, intentioneaza sa constituie o societate mixta cu investitorul care va fi selectat. Potrivit cererii de oferte a "Termoelectrica", valoarea proiectului este estimata la circa 250 de milioane de dolari, lucrarile constind In instalarea unui cazan nou pe huila la grupul 4 de 330 MW al Termocentralei Braila, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, vor fi realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instalatii de automatizare.
De mentionat ca alte cinci companii ar putea sa investeasca in modernizarea unui grup la "Electrocentrale" Braila, respectiv "E.ON" Germania, "Electrabel" Belgia, "Global International" Rusia, "Iberdrola" Spania si "Mitsui" Japonia, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 25 septembrie.
Reamintim ca ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a anuntat recent ca oficialii europeni si-au dat acordul de principiu pentru ca societatea "Termoelectrica" sa fie salvata prin stergerea datoriilor, cifrate In prezent la 1,2 miliarde euro. Potrivit oficialului ministerial, delegatia romana a obtinut acordul de principiu al Directoratului general pentru competitie si al celui pentru energie si transporturi de la Bruxelles. Pe baza acestui raspuns, Consiliul Concurentei urmeaza sa ia decizia finala, cel mai probabil un raspuns favorabil.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro