Mergi la conţinutul principal

Italianca Rosella Zitiello a cucerit Trofeul “George Grigoriu”

• Trofeul celei de a XIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară “George Grigoriu” a fost câştigat de Rossella Rossy Zitiello, în vârstă de 22 de ani, din Napoli, Italia

 

Duminică seara a căzut cortina peste cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară “George Grigoriu”, care s-a desfăşurat în perioada 26 - 28 mai, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” din Brăila. După un adevărat maraton de muzică bună, la care au participat 22 de concurenţi, care au urcat pe scena Teatrului în primele două zile, juriul a decis ca Trofeul Festivalului să fie acordat tinerei Rosella Rossy Zitiello, în vârstă de 22 de ani, din Napoli, Italia. Dacă vineri şi sâmbătă seara participanţii au încântat publicul prin tinereţea lor, prin temperament şi, nu în ultimul rând, prin interpretarea pieselor alese pentru această ediţie, duminică, la Gala Laureaţilor, aceştia au urcat cu emoţie pe scenă şi au aşteptat decizia juriului, care a avut o misiune destul de delicată în departajarea acestora. În deschiderea Galei Laureaţilor au fost acordate diplome de participare, de către Cătălin Murea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, după care a început premierea concurenţilor, cu cele trei menţiuni, în valoare de câte 500 euro. Menţiunea a treia a fost oferită de prezentatorul Octavian Ursulescu lui Rareş Darian Mariş, în vârstă de 16 ani din Cluj; menţiunea a doua a fost câştigată de italianca Anna Grotta şi înmânată de Rumina Nacheva din Bulgaria, membră în juriu, care a oferit şi patru invitaţii la Festivalul de muzică pe care îl organizează la Veliko Tarnovo pentru: Anna Grota-Italia, Rareş Mariş-România, Iulia Flavia Zoe-România şi Anastasia Frolova-Ucraina; menţiunea întâi a fost oferită de Titus Andrei lui Atilla Suba, din Ungaria.

Pe podiumul câştigătorilor celei de a XIII-a ediţii a Festivalului “George Grigoriu” au urcat: Dora Gaitanovici, 16 ani, din Buzău, care a câştigat premiul al treilea, în valoare de 1.500 euro, acordat de firma “Agricost”, prin directorul Gicu Soare; locul al doilea a fost ocupat de Anastasia Frolova din Ucraina, premiul, însemnând 2.000 euro, a fost oferit de Ionel Epureanu, vicepreşedinte al CJ, iar premiul întâi, în valoare de 2.500 euro a fost  atribuit de Andreea Andrei, fiica regretatului compozitor, tinerei Flavia Zoe, de 21 ani din Piteşti, care a cucerit şi Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, din partea compozitorului Horia Moculescu.

Trofeul Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară “George Grigoriu”, în valoare de 5.000 euro, a fost câştigat la această ediţie de italianca Rossella Rossy Zitiello, distincţie oferită de preşedintele juriului, compozitorul Marius Ţeicu.

După concursul susţinut în fiecare seară de către tinerii interpreţi, recitalurile festivalului de muzică uşoară au reuşit să ridice sala teatrului brăilean în picioare, într-o atmosferă incendiară, oferită de Gabriel Cotabiţă, IRIS şi Direcţia 5. 

Pe toată durata festivalului, concurenţii au fost acompaniaţi, ca de obicei, de  Orchestra Naţională Radio, condusă de Ionel Tudor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro