Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Italia va cere ajutorul Rusiei in ancheta privind otravirea lui Litvinenko

Ministrul italian de Externe a declarat, luni, ca va cere Rusiei, cu ocazia vizitei pe care o va efectua la Moscova, sa acorde asistenta politiei britanice in cazul anchetei privind otravirea unui fost agent FSB si a unui expert italian, relateaza Reuters.
"Este clar ca voi cere Rusiei sa coopereze cu autoritatile judiciare si cu politia britanica", a declarat Massimo D'Alema in timpul unei vizite la Belgrad.
D'Alema se va afla marti la Moscova, unde se va intilni cu presedintele Vladimir Putin.
"Cred ca, in conditiile in care presedintele Vladimir Putin a decis sa ma primeasca, este o ocazie de a spune autoritatilor ruse ca vrem raspunsuri", a continuat D'Alema.
Fostul agent FSB Aleksandr Litvinenko a murit la sfirsitul lunii noiembrie din cauza contaminarii cu poloniu 210. Mario Scaramella, un italian care avea legaturi cu Litvinenko, a fost internat in spital dupa ce in corpul lui au fost descoperite particule de poloniu. Inainte de moarte, Aleksandr Litvinenko l-a acuzat pe Vladimir Putin ca a comandat asasinarea sa, insa Kremlinul sustine ca nu este implicat in nici un fel.
Ministrul britanic de Interne, John Reid, a confirmat ca mai multi agenti de politie britanici au plecat spre Moscova pentru a audia persoane care aveau legaturi cu Litvinenko.
"Agenti ai politiei britanice au plecat spre Moscova pentru audieri", a comunicat Reid in timpul reuniunii ministrilor europeni de Interne.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii