Mergi la conţinutul principal

ISU Brăila, locul III la faza zonală a Concursului de Descarcerare şi Acordarea primului-ajutor medical calificat

• echipa brăileană s-a întrecut cu alte şase judeţe în cadrul competiţiei • concursul a avut două probe, iar evaluatorii au punctat îndemânarea, rapiditatea şi respectarea tehnicilor şi procedurilor specifice

 

O dată pe an, salvatorii de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară îşi fac timp şi pentru a participa la “misiuni” cu podium. Aşa a obţinut Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila locul III la faza zonală a Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a primului-ajutor calificat. Gazda a fost ISU Buzău, în sarcina căruia a picat organizarea fazei zonale a ediţiei 2018 a concursului. Au participat echipe de salvatori din judeţele Buzău, Bucureşti-Ilfov, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea. Ca într-o misiune adevărată, concurenţii s-au străduit să-şi demonstreze cunoştinţele, abilităţile şi experienţa profesională.

Concursul a constat în două probe, la care echipajele au lucrat simultan. Evaluatorii au punctat echipele participante pentru îndemânare, rapiditate şi respectarea tehnicilor şi procedurilor specifice.

Un echipaj trebuia să fie format dintr-o echipă de descarcerare (compusă dintr-un comandant de echipaj, servanţi, paramedici şi o rezervă conducător autospecială şi paramedic) şi dintr-o echipă de acordare a primului ajutor calificat (formată numai din paramedici).

Echipa ISU Brăila a fost condusă de slt. Lucian Melinte, având în componenţă pe plt. adj. şef Gabriel Mihail, plt. adj. Eugen Sandu, plt. adj. Vasile Tihanov, plt. maj. Marius Bejan, plt. maj. Cezar Dicu şi plt. maj. Georghe Istrate. După parcurgerea celor două probe de concurs, echipa brăileană a ocupat locul al III-lea la “Acordarea primului-ajutor medical calificat”, potrivit unui comunicat emis de ISU “Dunărea” Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro