Istoria fotografiei la Muzeul Brailei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Istoria fotografiei la Muzeul Brailei

Vineri, la Muzeul Brailei a avut loc vernisajul expozitiei "Ipostaze ale istoriei tehnicii. Colectia Iustin Agarici". Au fost expuse piese din colectiile Complexului Muzeal National "Moldova", Muzeului Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" si Muzeului de Istorie a Moldovei Iasi.
Dupa alocutiunile directorului Muzeului Brailei, Ionel Cindea si muzeografului Ghena Pricop, a urmat o scurta prezentare a expozitiei. "Am adus la Braila citeva dintre ipostazele istoriei tehnicii reflectate prin intermediul colectiei Iustin Agarici. Un colectionar este o persoana care scoate din anonimat anumite obiecte, le detaseaza si alaturindu-le ne propune o rafinata evaluare a ineditului. Iustin Agarici a fost un colectionar care s-a nascut la Galati, a trait la Galati, a fost un om care si-a dedicat intreaga viata acestei pasiuni, iar inainte de a trece in nefiinta a facut o serie de donatii muzeului. Aceasta expozitie evoca amintirea colectionarului. Interesul lui Iustin Agarici s-a indreptat spre obiecte ale tehnicii, in special cele apartinind istoriei fotografiei, istoriei cinematografiei, sunetului, istoriei telecomunicatiilor. Expozitia isi etaleaza un numar de 150 de obiecte reprezentative pentru aceste domenii, predominante fiind cele apartinind istoriei fotografiei", a explicat Monica Adamescu, de la Muzeul "Stefan Procopiu".
In cadrul manifestarii, elevii Scolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Braila au sustinut un recital de muzica clasica. Sabina Constantin a interpretat "Capriciu", Irina Buleac, "Tema cu variatiuni", ambele fiind eleve la clasa profesorului Mircea Petrescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro