Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Israelul sporeste gradul de alerta la Tel Aviv

Israelul a ridicat duminica gradul de alerta in capitala comerciala Tel Aviv, dupa ce un atac cu rachete lansat de Hezbollah la Haifa a provocat moartea a cel putin opt persoane, relateaza Reuters.
Masurile se aplica pe intregul teritoriu israelian cuprins intre granita cu Libanul si Tel Aviv, situat la 130 de kilometri sud de frontiera, a precizat comandamentul intern israelian. In cazul declansarii sirenelor, civilii sint sfatuiti sa se adaposteasca in zone sigure sau in buncare.
Armata israeliana declarase, duminica dimineata, ca nu crede ca orasul Tel Aviv, aflat in centrul Israelului, este amenintat direct si nici nu a cerut locuitorilor sa foloseasca adaposturile subterane, dar a anuntat ca va ridica nivelul de alerta, ca masura de precautie.
"Vreau sa subliniez ca nu exista, pentru moment, nici o intentie de a le cere locuitorilor din Tel Aviv sa mearga in adaposturi sau zone sigure, dar exista intentia de a spori alerta in rindul locuitorilor", a declarat purtatorul de cuvint al armatei israeliene, citat de televiziunea israeliana.
Hezbollah ar putea dispune de 10.000 - 12.000 de rachete, cu diferite raze de actiune. Seful Statului Major israelian, generalul Dan Halutz, a afirmat ca miscarea libaneza are rachete care pot atinge tinte aflate la peste 70 de kilometri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii