Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Israelul cere ajutorul Germaniei pentru eliberarea militarilor rapiti

Israelul a cerut, joi, Germaniei sa se implice in eforturile diplomatice de eliberare a celor doi militari rapiti de militantii Hezbollah, actiune care a determinat declansarea ofensivei militare a statului evreu in Liban, transmite Reuters.
Israelul insista ca eliberarea celor doi ostatici este singura conditie pentru a pune capat ofensivei militare a statului evreu soldata pina in prezent cu uciderea a peste 300 de persoane. Gruparea Hezbollah intentioneaza sa-i predea pe cei doi militari in schimbul unor prizonieri, varianta respinsa de Israel.
Purtarorul de cuvint al Ministerului israelian de Extene, Yigal Palmor, a declarat pentru postul german de televiziune ZDF ca autoritatile de la Berlin "au jucat anterior un rol constructiv in eliberarea unor ostatici, in unele cazuri fiind vorba despre militari rapiti".
"Acum este momentul ca oficialii germani sa ia din nou atitudine", a spus Yigal Palmor.
Actualul sef al diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, si directorul serviciilor de informatii externe (BND), Ernst Uhrlau, au fost implicati intr-un schimb de ostatici cu Hezbollah, in 2004, desi la acea data ei aveau roluri diferite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii