Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Israelienii sunt sceptici cu privire la impactul vizitei lui George W. Bush

Cetatenii israelieni sint in cea mai mare parte sceptici referitor la impactul vizitei presedintelui american George W. Bush asupra relansarii dialogului israeliano-palestinian, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi de cotidianul Yediot Aharonot, relateaza AFP.
Circa 77 la suta dintre respondenti se declara sceptici, fata de doar 21 la suta care au o opinie contrara si doi la suta care nu au dorit sa se pronunte.
In urma conferintei internationale de la Annapolis, de la 27 noiembrie, Israelul si palestinienii au relansat discutiile suspendate in urma cu sapte ani si au convenit sa incheie un acord de pace pina la sfirsitul acestui an, in vederea crearii unui stat palestinian independent.
Potrivit aceluiasi studiu, 59 la suta dintre israelieni considera ca vizita presedintelui Bush nu va avea nici cel mai mic efect asupra imaginii premierului israelian Ehud Olmert in ochii compatriotilor sai, fata de 38 la suta care considera ca aceasta ii va ameliora imaginea, in timp ce trei la suta nu s-au pronuntat.
La sfirsitul lunii va fi publicat de catre comisia de ancheta Winograd un raport critic cu privire la gestionarea razboiului impotriva miscarii siite libaneze Hezbollah, din vara lui 2006, de catre Olmert.
Sondajul a fost realizat de Institutul Dahaf-Mina Tzemach pe un esantion de 500 de persoane reprezentativ pentru populatia adulta a Israelului, cu o marja de eroare de 4,5 la suta.
Bush a inceput miercuri o vizita de trei zile in Israel si in teritoriile palestiniene, prima de la instalarea sa la Casa Alba, 2001.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii