Mergi la conţinutul principal

ISJ a stiut ca stampilele trebuie schimbate, dar nu a facut nimic

Scolile brailene inca asteapta noile stampile, legale, cu care sa elibereze documentele de absolvire ale tinerilor, necesare inscrierii la facultate. Si totusi, in ciuda justificarilor inspectorului general, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul ne-au spus ca, de fapt, conducerii Inspectoratului Scolar i s-a spus ca stampilele trebuie inlocuite (ca urmare a schimbarii denumirii ministerului, asa cum prevede legea, cu unele comandate prin Monetaria Statului), dar nimeni nu a facut nimic in acest sens. Mai mult, ISJ a lasat scolile sa-si comande stampilele unde au dorit. Problema acum este ca realizarea acestor stampile prin Monetaria Statului poate dura mult mai mult timp decit au la dispozitie absolventii, in conditiile in care, in tara, mai sint si alte judete in aceeasi situatie. In anul 2000, cind s-au mai schimbat stampilele din toata tara, odata cu schimbarea denumirii ministerului, comanda s-a facut in decembrie, iar stampilele au venit abia in februarie. Vechile stampile, pe care era gravat Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, au fost predate in momentul in care s-au primit noile stampile cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.
"Atunci am adunat toate stampilele din scoli si le-am returnat Monetariei. Nimeni nu a primit stampila noua pina nu a returnat-o pe cea veche. Aceste stampile au un cod special, inscriptii speciale, nu este vorba numai de textul in sine. Stampile la dimensiunile cerute se pot executa oriunde, dar acestea de la scoli trebuie sa aiba anumite coduri care nu pot fi vazute cu ochiul liber pentru ca atesta documente foarte importante, pentru multi ani", a spus profesorul Viorel Mortu, fostul inspector scolar general.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu