Mergi la conţinutul principal

ISJ Brăila cumpără 2.420 de tablete cu conexiune la internet pentru 2 ani

• prin intermediul unei licitaţii publice, aproape 2 milioane de lei va cheltui instituţia pentru dispozitivele electronice ce vor ajunge la elevii defavorizaţi din întreg judeţul • termenul de livrare şi punere în funcţiune a tabletelor este de maximum 15 zile de la semnarea contractului de achiziţie

 

Elevii din Brăila care nu au în prezent echipamentele informatice necesare pentru a putea participa la orele online vor primi tablete. Pe 1 octombrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila a lansat în SICAP, noul portal pentru achiziţii publice, anunţul prin care intenţionează să achiziţioneze 2.420 de dispozitive electronice tip tabletă cu conexiune la internet pentru 2 ani.

“Obiectul contractului de achiziţie constă în achiziţionarea unui număr de 2.420 tablete pentru uz şcolar, cu abonamente lunare de acces la internet pe o perioadă de 24 de luni, în vederea asigurării accesului echitabil şi nediscriminatoriu la o educaţie de calitate a elevilor din judeţul Brăila şi desfăşurării optime a activităţilor didactice în mediul on-line, în actualul context socio-educaţional”, se precizează în anunţul postat în SICAP.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.965.185 lei, ceea ce înseamnă că preţul pentru o tabletă este de 812 lei.

“Fiecare tabletă pentru uz şcolar va fi însoţită de un abonament lunar de date mobile, pentru conectarea acesteia la internet, pe o perioadă de 24 de luni. Transportul tabletelor pentru uz şcolar care fac obiectul contractului de achiziţie, costurile asociate acestuia (încărcare, descărcare şi asigurarea echipamentelor împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului) şi punerea în funcţiune a acestora, prin instalarea suitei de aplicaţii Office (Word, Excel, PowerPoint-citire şi scriere) şi PDF-citire, se vor realiza prin grija şi pe cheltuiala furnizorului, cu personal de specialitate/autorizat, cu respectarea legislaţiei, normativelor şi standardele specifice, aplicabile, aflate în vigoare. Tabletele pentru uz şcolar vor fi noi şi vor fi livrate la sediul autorităţii contractante cu SIM-uri de date mobile, huse de protecţie, încărcătoare, cabluri şi orice alte accesorii necesare funcţionării”, se mai precizează în anunţul din SICAP.

Termenul de livrare şi punere în funcţiune a tabletelor este de maximum 15 zile de la semnarea contractului de achiziţie. Abonamentele lunare de acces la internet (trafic de date mobile) se vor activa odată cu recepţia tabletelor pentru uz şcolar şi vor rămâne active pe o perioadă de 24 de luni. Perioada de garanţie a tabletelor pentru uz şcolar, cu acces la internet, este de minim 24 luni, începând de la data recepţiei acestora, perioadă în care furnizorul va asigura, cu titlu gratuit, operaţiunile de mentenanţă corectivă, în condiţiile şi termenele prevăzute în caietul de sarcini. Perioada de garanţie a tabletelor se va prelungi automat cu durata de nefuncţionare a acestora, din cauza eventualelor defecţiuni apărute.

Termen limită pentru depunerea ofertelor este 19 octombrie, ora 15.00, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. 

Reamintim că spre finele lui septembrie, inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea, anunţa că prin Hotărârea de Guvern nr. 756/10.09.2020 privind aprobarea Programului naţional “Educaţia în siguranţă”, Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila i s-au alocat credite în sumă de 2.500.000 lei. Viorel Botea ne-a declarat atunci că aproape toată suma (peste 2,34 milioane de lei) va fi folosită pentru achiziţionarea de tablete.

“Eu cred că lucrurile vor merge foarte bine pentru că la această licitaţie probabil se vor înscrie companii mari, care pot livra acest număr mare de tablete. Poate fi orice firmă din Europa, nu trebuie să fie musai din România. Eu cred că lucrurile vor merge rapid şi undeva la jumătatea lunii noiembrie vom avea tabletele. Am să am grijă ca lucrurile să se desfăşoară în cele mai bune condiţii şi vom urmări seriozitatea firmei care va câştiga că trebuie să respecte termenele. Pot spune că e şi o chestie personală a mandatului. Vreau să se ştie că în mandatul acesta inspectorul general a făcut ceea ce trebuie ca toţi copiii brăileni să aibă tablete şi să poată lucra”, ne-a declarat inspectorul şcolar general.

De asemenea, acesta ne-a precizat că ISJ va achiziţiona şi dezinfectanţi pentru unităţile de învăţământ, însă în cadrul altui proiect. 

 

40 de laptopuri noi pentru ISJ Brăila

Tot în SICAP, ISJ Brăila a publicat un anunţ prin care intenţionează să cumpere 40 de laptopuri pentru angajaţii instituţiei, valoarea contractului fiind de 134.453 lei. Viorel Botea ne-a declarat că această achiziţie era necesară, deoarece laptopurile folosite în prezent sunt foarte vechi. De asemenea, acesta ne-a spus că se gândeşte să doneze apoi laptopurile vechi.

“Laptopurile sunt de pe vremea când eu am făcut proiectele, din 2012, adică de atunci nu s-a mai reînnoit baza materială. Am avut fonduri să facem această achiziţie, care era necesară. La nivelul de muncă din momentul de faţă chiar ne trebuie laptopuri performante pentru a avea o rapiditate mult mai mare în desfăşurarea activităţii. Nu ne permitem să nu avem calculatoare performante. Mie mi se cer lucruri instant. De exemplu, mi-a trimis acuma ministerul că în două ore trebuie să fac o situaţie. Păi, dacă nu ai calculator performant, o faci în două zile. Iar cu laptopurile vechi vedem ce putem face cu ele şi ne gândim la o donaţie, le dăm la alte şcoli, că se mai pot utiliza”, ne-a explicat Botea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro