Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iranul se pregateste in vederea unui eventual atac al Statelor Unite

Iranul, care pare sa anticipeze invadarea tarii de catre Statele Unite, isi restructureaza armata si testeaza o noua doctrina militara care promoveaza descentralizarea si o campanie impotriva fortelor de ocupatie, in stilul gherilei irakiene, relateaza Washington Times in editia electronica.
Membrii armatei iraniene sint constienti ca o confruntare militara cu fortele americane, care dispun de o tehnologie mult mai avansata, va fi rapida si se va desfasura pe mai multe fronturi, spre deosebire de razboiul static cu Irakul, care a avut loc in perioada 1980-1988.
Potrivit previziunilor Teheranului, armata americana ar ocupa in primul rind provincia Khuzestan, ar securiza Strimtoarea Hormuz si ar intrerupe accesul fortelor iraniene la resursele de petrol.
Prin urmare, Iranul a desfasurat o serie de exercitii pentru a testa capacitatea armatei de a face fata unui atac al unitatilor mobile americane.
Un atasat militar european la Teheran a declarat pentru Washington Times ca membrii gruparii Gardienii Revolutiei nu vor mai fi subordonati armatei conventionale, ci isi vor asuma un rol mai proeminent in controlarea granitelor Iranului.
Purtatorul de cuvint al Departamentului american de Stat, Sean McCormack, a anuntat ca nu are informatii privind consolidarea capacitatilor militare ale Iranului, in timp ce analistii considera ca regimul de la Teheran doreste sa lase impresia unei modernizari a armatei in scopul de a convinge Statele Unite ca este pregatit pentru o rezistenta de gherila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii