Skip to main content

Irakul va cumpara 21 de nave militare

Irakul va cumpara in viitorul apropiat 21 de vase militare, dintre care patru din Italia in valoare de 100 de milioane de dolari, au anuntat duminica oficiali americani si britanici insarcinati cu reorganizarea marinei irakiene, transmite AFP.
Marina irakiana ar trebui sa cumpere si trei nave de patrula de la Malaysia.
"Marina irakiana se reconstituie cu pasi mari dupa razboi. Scopul sau este sa asigure securitatea si protectia apelor teritoriale si infrastructurilor, dar si sa combata terorismul, contrabanda si activitatile ilegale de pe mare", a declarat capitanul US Navy, Michael Zamesnik.
Irakul se confrunta, mai ales in sud, cu o contrabanda cu petrol de proportii.
Efectivele marinei militare irakiene ar trebui sa se dubleze pina in 2010, ajungind la 2.500 de membri. In prezent, 75 pina la 80% dintre ofiterii din marina irakiana sint cei care au servit in timpul fostului regim.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu