Comisarul şef Ionel Iorga, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, condamnat ieri de către instanţa de Tribunal din Brăila la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul deschis de DNA pentru abuz în serviciu şi imixtiune în actul de cercetare penală, atacă sentinţa.
Poliţistul a fost, în această anchetă, şi arestat la domiciliu, şi sub măsura controlului judiciar, după ce un subaltern l-a reclamat că i-ar fi schimbat propunerea de rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale şi ar fi făcut presiuni asupra poliţistului de anchetă să îl determine pe învinuitul din cercetare să achite prejudiciul creat. Iorga ar fi apărat, în situaţia dată, cauza unei părţi vătămate - fost poliţist ieşit la pensie - iar reclamanţii săi sunt nişte indivizi cunoscuţi ca interlopi din cartierul Chercea.
Subalternul lui Iorga, anchetat acum şi el fiindcă ar fi sustras documente din dosar pentru a întocmi materialul probatoriu prin care Iorga să fie acuzat, s-a plâns atunci, în 2013, la DNA că şeful i-a rupt propunerea de NUP şi l-ar fi trimis să continue ancheta, iar actul în sine a fost considerat de către DNA ca o imixtiune în cercetarea penală. Pentru toate aceste acuzaţii, Iorga a fost, ieri, condamnat cu suspendare. Sentinţa nu e definitivă, ba chiar şeful Judiciarului, acum în libertate şi cu drept de lucru, a susţinut că va ataca decizia Tribunalului Brăila. Vom reveni.