Fostul ministru al Justiției Florin Iordache (PSD) solicită ca toate actele normative cu incidență asupra Justiției, care sunt în procedură parlamentară sau urmează să intre, să fie dezbătute și modificate în comisia pe care el o conduce.
Solicitarea formulată de Florin Iordache a fost aprobată de Camerele reunite cu 198 voturi „pentru” și 119 voturi „împotrivă”. Împotriva cererii s-au pronunțat, prin intervenții la prezidiu, aleșii PNL, USR și PMP.
Printr-o scrisoare adresată Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei, Florin Iordache, care este președintele Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției, a solicitat modificarea regulamentului Comisiei în sensul extinderii competențelor.
Mai precis, Iordache vrea ca el și ceilalți colegi majoritari să primească dreptul de a examina, modifica și completa, „după caz”, toate actele normative care au legătură cu Justiția. De ce? „În vederea reformării sistemului judiciar” și pentru că la ședințele comisiei pe care el o conduce participă „parlamentari cu studii juridice aprofundate și reprezentanți ai asociațiilor profesionale, judecători, procurori și avocați, precum și reprezentanți ai mediului academic”.
Solicitarea de modificare a regulamentului comisiei speciale urmează a fi aprobată de plenul Camerelor reunite, fiind primul punct pe ordinea de zi.
Din Comisia condusă de Florin Iordache mai fac parte zece parlamentari PSD (Robert Cazanciuc, Eugen Nicolicea, Doina Federovici, Oana Florea, Claudia Gilia, Nicușor Halici, Nicolae Moga, Ștefan Ovidiu Popa, Alina Tănăsescu, Adrian Țuțuianu), un deputat ALDE (Steluța Cătăniciu), doi deputați UDMR (Izabella Agnes Ambrus și Marton Arpad), cinci parlamentari PNL (Ioan Cupșa, Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, Laura Scântei și Valeria Schelean-Șomfelean), doi deputați USR (Stelian Ion și George Dircă), un senator PMP (Dorin Bădulescu) și un deputat al minorităților (Daniel Vasile).