Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ionut Stoica a cucerit medalia de aur la nationalele de box pentru copii

La editia din acest an a Campionatelor Nationale de box pentru copii CSO Ianca a reusit sa-ti imbogateasca palmaresul cu doua medalii, una de aur si una de argint.
Confirmind forma excelenta din acest sezon, Ionut Stoica a reusit sa schimbe medalia de bronz cucerita anul trecut in una de aur.
Elevul antrenorului George Pertea l-a invins in primul tur, in limitele categoriei 59 kg pe craioveanul David Rafaila, in semifinale pe Mihai Jelujeac de la Box Olimpia Cluj, iar in finala a trecut, tot la puncte, dar intr-un mod foarte categoric de dinamovistul bucurestean Daniel Iordache.
Reusind trei victorii consecutive, Ionut Stoica a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere.
Colegul lui, Cosmin Sorica, a pierdut insa in finala in fata lui Eugen Ciubotaru, pugilist pregatit de reputatul antrenor Relu Auras la CSM Bacau si a intrat in posesia medaliei de argint.
La categoria 62 kg. C. Sorica l-a avut ca adversar in primul tur pe Gabriel Damoc de la CSS Unirea Soroceanu Iasi de care a trecut fara probleme, iar in semifinale l-a invins pe unul dintre cei mai buni pugilisti ai acestei categorii Liviu Mazilu de la CSS Craiova.
"Rezultatul lui Ionut Stoica este unul previzibil, dar care demonstreaza ca nu intimplator a fost selectionat in lotul de cadeti. Medalia de argint a lui Sorica reprezinta o surpriza placuta pentru mine. El a inceput activitatea de performanta in urma cu un an si jumatate, are calitati pentru acest sport dificil si daca va continua in acelasi ritm va intra cu siguranta in vederile antrenorilor de la lot.
Urmeaza o noua competitie, Cupa Romaniei unde de asemenea ne propunem o medalie de aur" a declarat antrenorul George Pertea.
De luni, la Ploiesti se va desfasura Cupa Romaniei la box, competitie rezervata cadetilor la care CSO Ianca va fi reprezentata de patru pugilisti: Ionut Stoica, Cosmin Sorica, Alexandru Stoica si Costica Stoica, ultimii doi fiind frati gemeni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii