Mergi la conţinutul principal

Ioniţă face apel pentru atragerea de bani europeni de către spitalele brăilene

• deputatul PNL Brăila, Antoneta Ioniţă, a anunţat că Ministerul Fondurilor Europene a pus la bătaie 350 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu aparatură pentru a combate virusul COVID-19 • parlamentarul şi-a exprimat speranţa că Spitalul Judeţean Brăila va depune zilele următoare  o cerere pentru a obţine fonduri europene nerambursabile

 

Deputatul PNL Brăila, Antoneta Ioniţă, a afirmat că Spitalul Judeţean de Urgenţă are încă o ocazie de a obţine fonduri structurale pentru a se dota cu aparatură necesară combaterii coronavirus. Aceasta a emis, ieri, un comunicat de presă în care a anunţat că Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţia spitalelor din toată ţara peste 350 milioane euro din fonduri europene, pentru acest deziderat. De asemenea, pentru recompensarea cadrelor medicale care au fost expuse în timpul pandemiei.

“Sesiunea de proiecte deschisă de minister, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), finanţează: Proiecte cu valoare maximă de 10 milioane euro, pentru unităţile publice sanitare şi de suport pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, care doresc să achiziţioneze echipamente medicale necesare în tratamentul pacienţilor; Proiecte cu valoare maximă de 3 milioane euro, destinate autorităţilor publice locale, în parteneriat cu furnizorii publici de servicii de asistenţă socială din judeţ, pentru categoriile vulnerabile. Proiectele sunt destinate protecţiei personalului implicat în lupta cu pandemia, suplimentar stimulentului financiar de 2.500 lei, acordat tot din fonduri europene, personalului medical şi auxiliar”, a punctat Ioniţă.

Deputatul a dorit să adauge că de această finanţare pot beneficia inclusiv spitalele care au achiziţionat deja echipamente, după data de 1 februarie 2020. Ioniţă a mai precizat că evaluarea celor 23 de proiecte depuse deja este estimată a se realiza în maximum o lună, astfel încât spitalele să beneficieze cât mai repede de contracte de finanţare. Parlamentarul liberal şi-a manifestat speranţa că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu va rata această oportunitate.

“Unităţile sanitare beneficiază de sprijinul specialiştilor de la Ministerul Fondurilor Europene, pentru  accesarea banilor europeni. Din păcate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu se află printre unităţile sanitare care să fi depus deja cereri pentru fondurile europene nerambursabile, dar am speranţa că acest lucru se va întâmpla în următoarele zile. Banii alocaţi înseamnă achiziţia de echipamente care vor creşte calitatea actului medical şi după ce pandemia va trece, iar, pe termen scurt, recompensarea cadrelor medicale care s-au aflat în această perioadă într-o permanentă alertă şi au fost expuse în încercarea zilnică de a salva vieţi. De aceste fonduri poate beneficia atât spitalul judeţean, cât şi Consiliul Judeţean Brăila, pentru furnizorii de servicii de asistenţă socială, respectiv, centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap neuro-motor sau psihic şi a altor categorii de persoane vulnerabile”, a conchis Ioniţă.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro