Mergi la conţinutul principal

Ioniţă acuză Ministerul Sănătăţii de incompetenţă şi nepăsare, în relaţia cu copiii bolnavi de cancer

• deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă a atacat-o dur pe Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, pentru modul în care a răspuns în legătură cu problema crizei medicamentelor citostatice • Ioniţă consideră că în ciuda opiniei ministrului, tratamentul copiilor bolnavi de cancer în România este precar şi ar trebui luate măsuri de urgenţă

 

Deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniţă a venit cu acuzaţii dure la adresa ministrului Sănătăţii Sorina Pintea, în privinţa rezolvării problemei crizei medicamentelor citostatice, necesare în tratamentul copiilor bolnavi de cancer. Aceasta susţine că ministrul PSD ori minte ori este ignorant atunci când spune că nu are informaţii despre absenţa vreunui medicament. Ioniţă a afirmat că în şase dintre cele nouă centre de tratament de specialitate din ţară sunt reclamate lipsuri în aprovizionarea cu citostatice, iar problema nu poate fi băgată sub preş.

“Ministrul Sorina Pintea susţine public că Ministerul Sănătăţii nu a primit nicio informare despre absenţa vreunui medicament. Realitatea arată, însă, cu totul altfel. Comisia de Oncohematologie pediatrică, întrunită pe 27 mai 2019  într-o şedinţă la care au participat şi toţi şefii de secţii de oncologie pediatrică din ţară, a constatat absenţa mai multor citostatice, aprovizionarea discontinuă, finanţarea insuficientă sau imposibilitatea de a achiziţiona anumite medicamente, pentru că Ministerul Sănătăţii nu le-a stabilit preţul. Membrii comisiei au atras atenţia că, din cauza imposibilităţii unui tratament continuu, rezultatele terapeutice sunt compromise. Cu alte cuvinte, efectul tratamentului nu este cel scontat. Toate acestea, precum şi multe alte constatări au fost transmise printr-un document către Direcţia Generală de Asistenţă Medicală a Ministerului Sănătăţii. Documentul a fost înregistrat la minister, pe 10 iunie 2019. După 10 zile, doamna ministru Sorina Pintea susţine public că Ministerul Sănătăţii nu a primit nicio solicitare de a aduce vreun medicament pentru tratamentul oncologic al copiilor şi pasează din nou responsabilitatea pe umerii medicilor, găsiţi vinovaţi că nu cer citostaticele”, a declarat Ioniţă, revoltată.

Deputatul consideră că Sorina Pintea fie nu a fot informată corect, ceea ce ar demonstra lipsa de comunicare şi nepăsarea din Ministerul Sănătăţii, fie aceasta cunoaşte realitatea, dar refuză să o recunoască. Oricare ar fi varianta, Ioniţă este de părere că ministrul nu ar trebui să uite nicio clipă că este vorba despre viaţa a aproximativ 5.000 de copii bolnavi de cancer din România, “cărora Ministerul Sănătăţii le compromite tratamentul şi a căror speranţă se leagă fie de familii, fie de ONG-urile care le asigură medicamente”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro