Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ionel Iuga a cistigat duelul cu Ion Balaur

Simbata trecuta, CF Braila a ramas din nou fara antrenor dupa ce Vasile Caciureac a abandonat echipa

Luni, la ora 16.00, cind era programat primul antrenament din aceasta saptamina, jucatorii braileni au constatat ca nu mai au din nou antrenor in acest tur de campionat. De aceea, primul antrenament al acestei saptamini a fost condus tot de Tudorel Pelin, cel care s-a mai ocupat cu aceasta activitate si dupa plecarea lui Ion Gigi.
Dupa infringerea de la Brasov, CF Braila a ramas si fara Vasile Caciureac. Cel care a condus, timp de sase etape, gruparea braileana nu s-a mai prezentat luni la antrenament, motivind aceeasi lipsa de interes din partea conducerii clubului.
"De o luna de zile nimeni nu a mai venit sa se intereseze de soarta echipei, iar acest dezinteres m-a condus la concluzia ca intre ceea ce se declara ca intentii si ceea ce se face in fapt este o diferenta semnificativa. Am decis, de aceea, sa parasesc definitiv clubul brailean", a declarat luni, tot telefonic, Vasile Caciureac.
Totusi in opinia lui Ion Balaur, singura solutie pentru antrenor secund ramine tot Vasile Caciureac si considera ca acesta ar putea reveni asupra deciziei sale.

Uite Balaur, nu-i Balaur

Inca de la plecarea lui Ion Gigi, primul nume care s-a vehiculat ca succesor la banca tehnica a CF Braila a fost Ion Balaur.
La vremea respectiva, mai precis inaintea partidei de la Cimpina, tehnicianul de la Bistrita a confirmat preluarea formatiei brailene, dar dupa data de 31 august cind ii expira contractul cu echipa a doua a Gloriei. Intre timp de pregatirea echipei fanion a Brailei s-a ocupat Vasile Caciureac. Venirea sa a fost de bun augur. CF Braila a remizat la Cimpina si a invins Sportul Studentesc cu 2-0, pe teren propriu. Dupa aceea insa a inceput tragedia: in patru etape CF Braila a acumulat un singur punct si a primit 12 goluri, fara sa inscrie macar o data.
Probabil ca rezultatele inregistrate in ultima perioada l-au speriat pe Balaur. Acesta a venit pe 11 septembrie si a reconfirmat faptul ca va prelua conducerea tehnica incepind cu data de 18 septembrie, numai ca luni acesta nu s-a mai prezentat la Braila.
Contactat telefonic, Ion Balaur a cautat sa explicie decizia sa: "Am avut intr-adevar o runda de discutii cu conducerea clubului brailean dupa prima etapa a turului insa atunci nu s-a stabilit nimic clar, urmind ca intre timp sa mai discutam. Eu am conditionat venirea mea de un anumit nivel organizatoric si de o anumita valoare a lotului, numai ca deocamdata este mare diferenta intre ceea ce se vrea si ceea ce exista. Eu intre timp "mi-am facut temele", am urmarit CF Braila in deplasarile de la Otopeni si Brasov si am costatat ca are un lot foarte "subtire" dar m-am gindit si la modalitatile de rezolvare a acestei probleme. Nu am venit totusi luni, asa cum am promis, pentru ca intre timp nimeni nu m-a mai contactat. Eu nu am renuntat la aceasta provocare si probabil ca la mijlocul acestei saptamini se va lua o decizie definitiva, asta numai in cazul in care oficialii braileni nu au luat-o deja".

Manta de vreme rea
*dupa trei sezoane Ionel Iuga revine pe banca tehnica a echipei fanion a orasului Braila

Situatia de la clubul brailean s-a detensionat marti la prinz cind Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului de Administratie al CF Braila a hotarit sa-l numeasca antrenor principal pe Ionel Iuga. In conditiile actuale aceasta este cea mai viabila solutie pentru ca nu de un antrenor cu nume sonor are nevoie formatia braileana, ci de unul muncitor care sa gaseasca solutii in conditii vitrege.
I. Iuga care si-a dat acordul numai dupa ce a acceptat si Ivan Dinu sa preia functia de presedinte al clubului va conduce astazi primul antrenament.
"Am o misiune extrem de grea. Dupa rezultatele din ultima vreme atmosfera nu este tocmai una buna pentru performanta asa cum de altfel nici lotul de jucatori nu este unul in concordanta cu pretentiile acestui esalon. Ceea ce-mi doresc eu este sa nu mai pierdem nici un punct pe teren propriu dar sint convins ca deocamdata si acest obiectiv va fi greu de atins.
Cotractul meu se va intinde pe o durata de doi ani, perioada in care sper sa se produca mari transformari. Nu vorbim deocamdata de promovare, acestea sint lucruri iluzorii si publicul s-a cam saturat de minciuni. Intii sa formam o echipa competitiva si abia peste doua sezoane vom afla daca sintem pregatiti sau nu pentru obiective mult mai indraznete" a declarat Ionel Iuga noul antrenor principal al CF Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii