Mergi la conţinutul principal

Ionel Cândea a dat în judecată CJ Brăila

* anunțul a fost făcut, ieri, de către președintele CJ Brăila Francisk Chiriac, care a precizat că fostul manager al muzeului, prof. univ. dr. Ionel Cândea, a atacat în instanță nota primită la evaluare, cât și dispoziția prin care a fost demis din funcție * cu această ocazie, Chiriac a prezentat și câteva dintre planurile sale pentru Muzeu, alături de managerul interimar, Costin Emilian Croitoru

 

Episodul legat de demiterea fostului manager al Muzeului Brăilei ”Carol I”, prof. univ. dr. Ionel Cândea, continuă și s-a mutat în curtea instanțelor de judecată. Anunțul a fost făcut, ieri, de către președintele Consiliului Județean Francisk Chiriac, cu precizarea că fostul director a atacat în contencios administrativ atât nota primită din partea Comisiei de evaluare (2,54) cât și dispoziția prin care a fost demis din funcție, recent.

”Să vedem ce se întâmplă. Pentru că domnul Cândea a acționat în instanță dispoziția și nota. Sunt niște etape pe care trebuie să le parcurgem în liniște și cu mintea limpede”, a declarat Chiriac, fără să se ferească să spună că în cazul în care instanța de judecată îi va da câștig de cauză fostului manager, are și un plan b pregătit: o nouă evaluare.

”Avem și planul B. Bineînțeles. Reluăm procedura de evaluare, că despre asta vorbim. Legea îmi permite să fac din nou o comisie de evaluare, să facem și o comisie de contestații. Vor fi depuse iar documentele, va fi evaluat din nou și vedem ce notă va lua domnul Cândea. Nu spun eu, va spune comisia de evaluare și comisia de contestații. Lucrurile vor decurge conform legii”, a mai adăugat șeful CJ, cu precizarea că procesul este în contencios administrativ, întâi la Brăila, după aceea la Curtea de Apel Galați. Acesta a punctat totuși că întreaga procedură ar trebui să fie destul de rapidă, astfel că până la toamnă rezultatul să fie unul concludent.

Chiriac a reluat ideea că i-a apreciat întotdeauna activitatea lui Ionel Cândea din punct de vedere științific și academic, însă nu și ceea ce a făcut în ultimul an ca manager.

 

Planurile lui Chiriac alături de managerul interimar de la Muzeu

Președintele CJ Brăila s-a arătat încântat de Costin Emilian Croitoru, managerul interimar de la Muzeul ”Carol I”, pe care l-a descris drept un tânăr competent, care își dorește să facă treabă. Acesta a vorbit despre deschiderea instituției pe viitor, despre accesarea de finanțare europeană pentru modernizarea secției de științe ale naturii, dar și despre punerea la punct a Muzeului Umorului. Chiriac a declarat că își dorește să păstreze Editura Istros, însă aceasta să devină mult mai activă pe piață și să publice lucrări care să promoveze județul și municipiul. Președintele CJ Brăila a mai adăugat că a transmis o scrisoare către Academia Română în vederea menținerii colaborării cu Muzeul Brăilei, ba chiar pentru încheierea unui protocol în acest sens, din care să facă parte și Consiliul Județean alături de Muzeu.

”Mangerul interimar mi-a spus că va avea nevoie de ajutor și să îl îndrumăm pe anumite aspecte pe care nu le cunoaște și o să îi dăm tot concursul. Și aici mă refer la viitoarele proiecte pe care le va face Muzeul. Desigur, fără drept de apel, îl ajutăm și pe partea tehnică și pe partea economică, astfel încât să punem lucrurile pe făgașul normal. Nu i se pare greu. A zis că e o provocare pentru el. Îi place, își dorește chestia asta. Și-a dorit-o. Nu a renunțat la ea. Eu mă bucur. Pentru că este un tânăr foarte bine pregătit, doctorand, iar în ceea ce privește partea managerială îl mai ajutăm și, cu siguranță un tânăr care vrea să învețe și să facă lucruri bune, cu siguranță va reuși”, a declarat Chiriac despre Croitoru.

În contextul în care există zvonuri cum că în cadrul muzeului, fostul manager încă ar avea apropiați care i-ar putea pune piedici lui Croitoru, președintele CJ Brăila a vorbit despre ”multe lucruri” pe care interimarul le-ar avea ”de făcut” în viitorul apropiat.

Chiriac și-a exprimat dorința și în privința unei colaborări dintre Muzeu și Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, care să vizeze proiecte comune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro