Mergi la conţinutul principal

Ionel Alexandru: «Suntem într-o criză socială. Chiar nu își dau seama?!»

• președintele organizației județene a partidului senatorului Diana Șoșoacă, SOS România, prof. dr. Ionel Alexandru, consideră că România se află într-o plină criză socială în ciuda faptului că politicienii aleg să ignore problema • printre altele, acesta a făcut referire la greva cadrelor didactice, pe care o consideră complet îndreptățită, precizând că principalii vinovați pentru ajungerea în această situație sunt actualii guvernanți • Alexandru a comparat Coaliția de guvernare cu ”Monstruoasa Coaliție” de pe timpul Regelui Carol I

 

Greva profesorilor este doar o mică parte din criza socială cu care se confruntă România în momentul de față, însă un semnal de alarmă serios pentru actualii guvernanți. Este opinia prof. dr. Ionel Alexandru, președintele organizației județene a partidului SOS România condus la Centru de senatorul Diana Șoșoacă. Acesta s-a arătat consternat de atitudinea politicienilor români, precizând că i se pare incredibil cum niciunul nu sesizează criza socială prin care trece țara noastră. Acesta consideră că totul se întâmplă din cauza faptului că avem la guvernare o ”Monstruoasă Coaliție” de prea multă vreme.

”Văd că politicienii noștri nu reacționează deloc, nu înțeleg momentul. Suntem într-o criză socială! Chiar nu își dau seama? Pentru că despre asta e vorba. Nu mai discutăm despre conflicte minore în societatea actuală. Nu vedeți ce urmează? Au început profesorii, dar urmează medicii, CFR-iștii, muncitorii vor ieși iarăși pe stradă. Suntem, cum s-ar spune, în Decembrie 1989. Numai că nu am ajuns pe 22 Decembrie”, a declarat Alexandru.

Fostul senator consideră că totul se rezumă la modul în care țara este guvernată de către două partide care nu ar trebui niciodată să stea la aceeași masă, având în vedere poziționarea lor la poli opuși din punct de vedere politic. Alexandru a dorit să compare Coaliția PNL-PSD cu ”Monstruoasa Coaliție” de pe vremea Regelui Carol I, formată din liberali și conservatori, în încercarea de a sublinia că din punctul său de vedere nu poate ieși ceva bun dintr-o astfel de schemă.

”Scena politică de astăzi confirmă un principiu cunoscut și anume: «Nimic nou sub soare»! Vorbim despre două lucruri care s-au discutat și se mai discută recent. Așa-zisa rotativă guvernamentală și de «Monstruoasa Coaliție», cum se numește astăzi sau după cum îi spun ei «Coaliție», pur și simplu. În realitate lucrurile nu sunt noi, ele datează încă din secolul XIX, dar au fost reluate. Au început încă din timpul domniei lui Carol I, când s-a realizat atunci o coaliție formată din liberali și conservatori, ce a fost numită în istorie «Monstruoasa Coaliție». Reprezenta stânga și dreapta. Deci cumva similară cu actuala Coaliție formată din liberali și PSD-iști, ce reprezintă tot stânga și dreapta de astăzi. În privința rotativei guvernamentale, aceasta era folosită de Carol I pentru a schimba guvernul liberal și cel conservator. Făcea rotație între ele pentru a avea fiecare loc la bucatele țării. De data aceasta, astăzi, tot un neamț ca și Carol I, anume Klaus Werner Iohannis, încearcă să dezgroape istoria folosind aceleași mijloace, rotativa și «Monstruoasa Coaliție», cu scopul de a se menține la cârma țării și pentru a pune în practică ordinele primite de la oculta de la Bruxelles. Numai că acest Iohannis este un mic copil față de fostul rege. De fapt, Iohannis astăzi speră la o funcție la nivel european care să îl păstreze în continuare și să îl protejeze de consecințele politicii sale pe care a dus-o în România până acum”, a mai declarat sursa citată.

Alexandru a adăugat că îl consideră la fel de vinovat în tot acest context și pe liderul PSD Marcel Ciolacu, pentru faptul că a acceptat formarea acestei Coaliții de la bun început.

”Singurul lucru care s-a schimbat în comparație cu cele două secole trecute, este faptul că astăzi guvernanții nu mai pot proceda ca acum 200 de ani când scoteau pur și simplu armata și trăgeau în oamenii care protestau în stradă. Deoarece un singur glonț tras de autorități va repeta scena elicopterului plecat de pe Comitetul Central, însă de data aceasta va pleca de pe Cotroceniul lui Iohannis dacă se va întâmpla așa ceva. Guvernanții sunt în derută în prostia lor și nu mai știu ce să facă. Suta lui Ceaușescu nu mai funcționează. Așa cum ați văzut, sindicatele și oamenii nu mai pot fi prostiți pe față. Derută ca acum la guvernanți nu am mai văzut de la ultima mineriadă din 1999!”, a mai adăugat acesta.

 

Profesorii sunt îndreptățiți să facă grevă, «lucru care se vede și de pe lună»

Asta a ținut să puncteze Alexandru în legătură cu greva cadrelor didactice, subliniind că negocierile cu guvernanții au început încă din decembrie, însă politicienii au ignorat doleanțele celor din învățământ, fără să le pese în vreun fel de consecințe, motiv pentru care s-a ajuns la acest deznodământ nefericit.

”Care sunt cauzele crizei sociale în care ne aflăm? 1) Lălăiala guvernanților în prostia lor, în frunte cu Iohannis. 2) Scăparea din mână a crizei energetice. 3) Corupția la toate nivelurile. 4) Aplicarea fără discernământ a tuturor prostiilor stabilite la Bruxelles. 5) Criza cerealelor care a dus la greva fermierilor. 6) Inflația scăpată de sub control, care a dus la creșterea datoriei externe la nivel catastrofal. 7) Prostirea pe față cu o serie de măsuri care și de pe lună se văd greșite. 8) Lipsa de calitate a clasei noastre politice, incompetentă și coruptă. De aceea, dacă e să mă întrebați pe mine ce le urez eu, v-aș răspunde următorul lucru: Tot înainte tovarășe Ciucă și Ciolacu spre groapa finală a istoriei, pentru că voi sunteți vinovați de ceea ce se întâmplă astăzi!”, a mai adăugat liderul SOS România Brăila.

Ionel Alexandru consideră că alocarea a doar 2% din PIB către educație este un gest de-a dreptul sfidător, în contextul în care școala reprezintă ”poarta către viitor” și ar trebui să fie apreciată mult mai mult.

”Repet, lucrul acesta se vede și de pe lună, așa cum se vede canalul Dunăre-Marea Neagră. Păi, dacă tu prin lege și prin toate măsurile ai stabilit ca învățământul să aibă 6% din PIB și tu nu ai dat niciodată în cei 30 de ani acest procent?! Iar anul acesta este 2%? Păi, învățământul este, de fapt, poarta spre viitor a națiunii. Chiar asta este! O poartă spre viitor. Și dacă nu educi și nu înveți tineretul, națiunea moare! Și în condițiile astea nici nu se mai pune problema dacă au sau nu profesorii dreptate. Dar este limpede că au dreptate, atât timp cât politicienii și-au bătut joc de învățământ”, a mai spus acesta.

Președintele SOS România Brăila a dorit să atragă atenția că sub conducerea PSD – PNL statul român a cheltuit fără noimă și fără niciun fel de control bani, ceea ce demonstrează incapacitatea de a gestiona bine lucrurile de către cei care și-au asumat acest rol.

„Când te conduce unul care atunci când vede școala trece pe partea cealaltă pentru că știe că era un elev problemă, păi atunci mai poți să ai vreo pretenție la astfel de guvernanți?! Văd că sunt tot felul de comentarii că profesorii fac grevă degeaba. Păi, de când au început discuțiile cu Guvernul? Vă spun eu, din decembrie anul trecut. Li s-a dat vreo atenție sindicatelor din învățământ și profesorilor?! Că sunt unii care spun că «de ce ați început greva acum înainte de examene?». Dar repet, din decembrie anul trecut au început demersurile! În al doilea rând, vreți învățământ de calitate? Păi, dacă profesorii sunt plătiți mai prost ca un gunoier?! Nu mai avem cadre didactice în învățământ. Sunt profesori suplinitori, necalificați care acoperă anumite goluri. Mai vin cadre didactice pentru 2.500 lei? Nu mai spun că învățământul acum s-a degradat total. Când ai elevi care vin cu briceagul, îți pun cuțitul la gât, fac gesturi obscene prin clasă, se droghează sau mai știu eu ce fac, atunci nu ai o problemă? Bineînțeles că ai. Și vina e a Guvernului! A întregii clase politice!”, a conchis Alexandru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro