Mergi la conţinutul principal

Ionel Ștefan Alexandru recunoscător «șoșocarilor brăileni»: înapoi în CLM

• prof. dr. Ionel Ștefan Alexandru, președintele organizației județene a partidului senatorului Diana Șoșoacă, SOS România, s-a arătat mulțumit de rezultatul obținut în urma Alegerilor Locale și Alegerilor Europarlamentare din 9 iunie • acesta ocupă prima poziție pe lista SOS România Brăila pentru Consiliul Local Municipal, astfel că va deveni din nou consilier municipal • mai mult, acesta a declarat că după redistribuire speră să obțină încă un loc în CLM • Alexandru s-a arătat încântat și pentru faptul că SOS România a intrat în Parlamentul European

 

Președintele SOS România Brăila, prof. dr. Ionel Ștefan Alexandru, va intra în Consiliul Local Municipal Brăila în urma rezultatului Alegerilor Locale din 9 iunie. Mai mult, în urma redistribuirii voturilor, acesta s-a arătat destul de sigur că SOS va obține al doilea fotoliu de consilier municipal. Alexandru a dorit să le mulțumească tuturor celor care au sprijinit partidul senatoarei Diana Șoșoacă, arătându-se ferm convins că partidul său a obținut mai multe voturi, însă dintr-o confuzie sau nu, multe dintre buletinele cu voturi pentru SOS ar fi ajuns să fie anulate sau să fie bifate de tabăra PSD. După cum a explicat Alexandru, deoarece căsuța social-democraților a fost poziționată exact în spatele celei ale SOS, acest lucru a condus la mai multe situații suspecte, motiv pentru care s-au făcut contestații.

”Vreau să le mulțumesc «șoșocarilor brăileni», care ne-au votat în entuziasm. Am obținut în municipiu  aproape 4.000  de voturi și în județ peste 2.000 de voturi. Parctic, la municipiu s-a depășit cu mult pragul. Am luat în prima fază un consilier, urmând ca la redistribuire  să luăm al doilea consilier municipal. La județ încă nu s-a finalizat, sperăm ca și acolo să obținem un rezultat peste prag”, a declarat miercuri-seară Alexandru.

Sursa citată a dorit să precizeze că din cele 284 de secții de votare din județul Brăila nu a existat niciuna unde SOS România să nu fi obținut măcar un vot.

”Nu a existat secție cu zero voturi! În schimb, am avut majoritatea secțiilor între 20 și 30 de voturi în municipiu și într-o serie de comune din județ, unde chiar nu aveam organizații. Aceasta demonstrează faptul că ideile promovate de doamna președintă și acum europarlamentar Diana Șoșoacă au fost acceptate de votanții brăileni, lucru care s-a confirmat la aceste alegeri. Din păcate, vreau să menționez faptul că avem foarte multe voturi nule în județ. Și din acest motiv am făcut contestație. Sunt convins că o parte dintre cele care au fost anulate au fost de fapt ale SOS-ului, ținând cont de faptul că noi nu am avut reprezentanți în secțiile de votare. Iar pe buletinele de vot eram față-verso cu PSD-ul. Și există posibilitatea ca votul nostru să fi fost atribuit PSD-ului. Prin contestație, vom solicita verificări din acest punct de vedere”, a mai explicat Alexandru

”În Municipiul Brăila am stat cel mai bine, unde cap de listă am fost eu. Ținând cont de faptul că sunt cel mai cunoscut membru al partidului din județ. În calitate de fost senator, consilier de mai multe ori și județean, și municipal. Și aș dori să menționez că în Municipiul Brăila PSD-ul are 34.000 voturi, AUR are 7.000 și ceva, PNL-ul are 6.000 și noi avem 3.300 de voturi. Dar la faptul că noi nu am băgat niciun ban în campanie, că nu am avut de unde, și suntem la mai mult de jumătatea liberalilor, mi se pare o diferență pe care electoratul a făcut-o în favoarea noastră. Liberalii fiind la guvernare dacă stăm și ne gândim. Dar repet, este vorba de numărul de mandate stabilite în prima etapă. Urmând ca resturile să se stabilească în a doua etapă. Dar noi avem cel mai mare număr de voturi neutilizate”, a mai subliniat Alexandru cu mențiunea că viitorul CLM va fi format din 23 de consilieri, nu 27 așa cum este acum.

 

Alexandru, încântat că Șoșoacă a intrat în Parlamentul European

Președintele SOS România Brăila a dorit să facă un comentariu și legat de scorul obținut la Alegerile Parlamentare, unde de asemenea, partidul său a înregistrat o victorie.

”Partidul SOS România a intrat în Parlamentul European cu un scor de 5,06 % care, în realitate, ar trebui să fie dublu, deoarece au fost foarte multe voturi anulate din partea partidului SOS. Noi am făcut contestații, am făcut notificări, însă la majoritatea nu ne-au dat dreptate. Dar voința românilor nu a putut fi totuși încălcată, noi, reușind să intrăm în Parlamentul European. Sistemul mafiot care conduce România n-a îndrăznit totuși să treacă acest prag al voinței românilor. Iar în Județul Brăila, la Europarlamentare, am obținut de asemenea un scor foarte bun de peste 3.000 de voturi. De aceea vreau încă o dată să le mulțumesc celor care ne-au votat și să le promit că ne vom ține sigur de ceea ce am avut în programul electoral”, a conchis acesta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro