Ion Crăciun: «Blatul PSD - PNL blochează dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ion Crăciun: «Blatul PSD - PNL blochează dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat»

• fostul primar al comunei Chiscani, Ion Crăciun, acuză atât PSD-iştii cât şi PNL-iştii că mimează dorinţa de a dezvolta Staţiunea Lacu Sărat • acesta susţine că cele două partide au foarte multe interese în staţiune, motiv pentru care nu vor să permită dezvoltarea zonei • de cealaltă parte, votul „împotrivă” dat de consilierii chiscăneni asocierii cu Primăria şi CJ deja a început să aibă efecte • unul dintre consilierii ALDE din Chiscani a fost dat afară din partid, iar PMP-iştii încearcă reluarea tratativelor pentru schimbarea opiniei reprezentantului lor

 

Fostul primar al comunei Chiscani a venit cu acuzaţii destul de dure la adresa PSD-iştilor şi a PNL-iştilor deopotrivă, vizavi de blocarea proiectului privind dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat. După comentariul acordat, luni, redactorilor „Obiectiv - Vocea Brăilei”, UNPR-istul ne-a contactat din nou pentru a sublinia că, din punctul său de vedere, proiectul privind înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Lacu Sărat” nu a trecut de votul Consiliului Chiscani ca urmare a unui „blat” între social-democraţi şi liberali, care nu vor dezvoltarea zonei, deoarece au foarte multe interese oculte.

„Am votat «pentru» realizarea acestei asocieri. Eu permanent am fost «pentru» dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat. Dar blatul celor potenţaţi politic ţine totul în paragină: Brăila, Staţiunea Lacu Sărat şi nu numai. Eu sunt uimit. Am zis că dacă s-au mai schimbat oamenii după alegerile locale, or să facă treabă. Dar de unde! Toţi sunt blat. Chiar este şi mai rău decât înainte. Vă spun clar: eu vreau dezvoltare, trebuie să atragem fonduri europene! Şi cu cât sunt mai mulţi locuitori, cu atât se pot atrage mai mulţi bani. Asocierea asta cu Municipiul Brăila înseamnă o enormitate din acest punct de vedere faţă de Chiscani. Comuna are doar 5.200 locuitori, dar municipiul are peste 100.000. Adică o astfel de asociere îţi dă mare credibilitate pentru atragerea de fonduri europene. Vine şi Consiliul Judeţean, în spate este şi zona metropolitană, Dunărea de Jos”, a declarat Crăciun, revoltat de situaţie.

Sursa citată a ţinut să precizeze că nu este prima dată când încercările de colaborare între administraţiile brăilene pentru Staţiunea Lacu Sărat au ajuns să se blocheze. Întrebat de ce ar exista asemenea interese de a ţine lucrurile pe loc, Crăciun a subliniat că totul are legătură cu dorinţa unora de a avea putere absolută.

„Eu vreau să facem dezvoltare. Vă daţi seama! Nu am niciun fel de interes. Eu chiar vreau să se dezvolte staţiunea ca cea de la Sovata, ca la Amara, Tuşnadul. Toate se dezvoltă. Ce să zic? Vor să se îmbogăţească numai ei. Nu le ajunge! Am impresia că nu le mai ajunge. Nu vor să se dezvolte, vor doar să aibă toată puterea. Aşa cred”, a conchis fostul primar din Chiscani.

 

Repercursiuni după votul «împotrivă»

Prima „victimă” pare să fie consilierul ALDE din Chiscani care a votat „împotriva” asocierii, în ciuda indicaţiilor venite din partea conducerii organizaţiei. Potrivit Danielei Rădulescu, consilierul cu pricina a fost exclus deja din partid, în cadrul unui Birou Politic şi urmează să fie înlocuit şi în Consiliul Local Chiscani, în acest context.

„Noi, ALDE, suntem pentru dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat şi pentru asociere. În cazul consilierului care a votat, luni, împotriva asocierii s-a luat deja măsura excluderii. Am avut un Biroul Politic şi s-a votat. Îşi va pierde mandatul de consilier local şi urcă următorul pe listă”, a declarat Rădulescu.

Preşedintele ALDE Brăila a mai explicat că celălalt consilier pe care partidul îl are în Chiscani nu a putut fi sancţionat pentru că a lipsit motivat de la şedinţa cu pricina, prin urmare nu i se poate imputa nimic, deoarece nu a avut ocazia să îşi exprime votul în vreun fel.

 

PMP-iştii susţin că omul lor a votat conform dorinţei celor din comună

În ceea ce priveşte votul „împotrivă” venit şi din partea consilierului PMP din Chiscani, şeful popularilor brăileni, Viorel Botea, a precizat că a fost o decizie de ultim moment. Acesta a susţinut că a purtat mai multe discuţii cu reprezentantul său PMP din Consiliul Local Chiscani, în urma cărora a înţeles că acesta va vota „pentru”. Însă decizia finală a fost alta, conformă cu doleanţele chiscănenilor, a mai adăugat Botea.

„Noi am discutat şi am solicitat consilierului nostru să voteze «pentru» asocierea între Chiscani, Municipiu şi Consiliul Judeţean. Eu am fost la şedinţă şi chiar am rămas până la sfârşit. Pot spune că am văzut un anumit mod de abordare puţin mai personal al consilierilor de la Chiscani. Ei doresc foarte mult să aibă toată puterea de decizie privind dezvoltarea comunei. Adică nu au înţeles cu adevărat şi poate nici noi nu am explicat cum trebuie care sunt toate beneficiile vizavi de asociere. Însă consilierul nostru nu a fost obligat, nu a fost ameninţat să voteze în vreun fel, pentru că am tot auzit vorbe. A fost doar o discuţie. Consilierul nostru a hotărât să voteze aşa pentru că marea majoritate a oamenilor din comună - bine, din spusele lui, eu n-am de unde să ştiu chestia asta -, nu şi-ar dori asocierea”, a declarat Botea. PMP-istul a afirmat că, potrivit consilierului respectiv, oamenii din Chiscani sunt foarte supăraţi după montarea separatorarelor de sens de la Vărsătura. Întrebat dacă are de gând să îşi sancţioneze consilierul pentru votul dat în şedinţă, Botea a punctat că încă nu s-a discutat acest aspect la nivelul Biroului Politic, însă consideră că este un „om valoros” pe care ar vrea să îl convingă şi nu să îl ameninţe în vreun fel, despre necesitatea unui asemenea demers.

Reamintim că, luni, în cadrul şedinţei ordinare Consiliul Local Chiscani a respins pentru a doua oară înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Lacu Sărat”. Proiectul a picat cu 6 voturi „pentru” (5 - PSD şi 1 UNPR) şi 7 „împotrivă” (3- PNL, 1 - ALDE, 1- PMP, 1 - PRM, 1 - PNŢCD).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro