• “Gaițele” de Al. Kirițescu, în regia lui Radu Nichifor, reprezintă una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească • spectacolul „Un cuplu ciudat” de Neil Simon, regia Dan Mirea, prin puterea sa comică, ne va face să privim un tablou cotidian în care umorul situațiilor neplăcute se îmbină perfect cu neprevăzutul • biletele se pot achiziționa de pe platforma blt.ro sau de la agenția teatrală
Weekendul se petrece cel mai bine la teatru! Iar în acest sfârșit de săptămână Teatrul “Maria Filotti” v-a pregătit nu una, ci două comedii spumoase, care garantat vă vor binedispune.
Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 18.00, aveți întâlnire cu “Gaițele” de Al. Kirițescu, regia Radu Nichifor, unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul teatrului brăilean.
“Gaițele” reprezintă una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, piesa făcând parte din așa-zisa trilogie burgheză a lui Kirițescu: comedia “Marcel și Marcel” sau “Anișoara și ispita”, scrisă în 1923, apoi “Florentina” în 1925 și “Cuibul de viespi”, cum s-a intitulat în 1930. Comedia s-a jucat prima dată la Craiova de trupa “Bulandra”, apoi, în multe variante, pe mai toate scenele țării, cu un succes enorm.
Spectacolul se adresează în egală masură atât tinerei generații, dar și publicului matur, avizat și dornic de comedie. Acțiunea se petrece “cam prin vara anului 1930”, în casa Anetei Duduleanu, văduva marelui moșier Tasse Duduleanu, casă în care bătrâna locuia împreună cu fiica cea mică, Margareta, soțul acesteia, Mircea Aldea, și două servitoare - Zamfira și Fraulein. Într-o casă în care dominau urletele, meschinăriile, egoismul și ironia dusă la extrem, Mircea Aldea este un intrus, intrat forțat de împrejurările căsătoriei cu Margareta Duduleanu, care se macină încet, încet până ajunge la disperare.
Distribuția: Monica Ivașcu, Elena Andron, Ramona Gângă, Corina Borș, Dan Moldoveanu/Silviu Debu, Cătălina Nedelea, Florentina Popa, Iulia Vasilescu/Sânziana Cristina Butoi, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu și Valentin Terente. Decoruri și costume - Vioara Bara, muzică Cornel Cristei și Marian Ecmegian.
Cea de-a doua comedie pe care o puteți viziona în acest weekend este “Un cuplu ciudat” de Neil Simons, regia Dan Mirea, spectacol ce se joacă duminică, 15 octombrie, de la ora 18.00, tot la Sala Mare.
“Nu putem compara nimic cu actul artistic care se transformă într-o oglindă a realității în care trăim. Tocmai de aceea, spectacolul «Un cuplu ciudat» de Neil Simon, prin puterea sa comică, ne va face să privim un tablou cotidian în care umorul situațiilor neplăcute se îmbină perfect cu neprevăzutul. Un apartament dominat de jocuri de societate, de probleme maritale și nu numai, creează un cadru aproape familiar, în care publicul va avea ocazia să admire ușurința cu care personajele noastre vor pendula între disperare, crize conjugale, prietenie și un strop de Español. Astfel, încă după prima ridicare a cortinei, vom intra în haosul comic, dar și incitant al celor șase prietene Olive, Florence, Mickey, Vera, Renee și Sylvie”, transmite Teatrul “Maria Filotti”.
Distribuția: Monica Ivașcu, Flori Popa, Cătălina Nedelea, Emilia Mocanu, Elena Andron, Daniela Antonescu, Silvia Tariq, Zane Jarcu, Dan Moldoveanu/Adrian Ștefan. Scenografia Daniel Divrician.
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală. Prețul biletelor este de 25 lei (categoria a II-a) și 28 lei (categoria I).
Musicalul revine la Brăila! „Thrill me: Povestea lui Leopold si a lui Loeb”
Joi, 12 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Studio, publicul din Brăila are ocazia să vadă „Thrill Me: Povestea lui Leopold si a lui Loeb”, un musical de Stephen Dolginoff, regia Ionuț Grama și Muscalu Dragoș, cu actorii
Dragoș Ioniță și Andrei Mărcuță.
O producție Touchstone Creative, „Thrill Me: Povestea lui Leopold si a lui Loeb” este un musical bazat pe o întâmplare adevarată care a zguduit Chicago-ul anilor 1920 și a inspirat mai multe piese de teatru și producții cinematografice. Spectacolul este o dramă psihologică despre vulnerabilitate, căutarea identității și despre valențele profund nocive ale pasiunii obsesive, cât și un thriller polițist despre manipulare și impostură.
Accesul este liber, pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se pot solicita la agenția de bilete. (nr. de telefon: 0239 613 969).