Mergi la conţinutul principal

Invitaţie la consultaţii gratuite pentru prevenţia cancerului de cap şi gât

• este vorba despre campania “Responsabilitate pentru sănătate”, în cadrul căreia brăilenii pot beneficia de consultaţii gratuite pentru prevenţia cancerului de cap şi de gât • iniţiativa aparţine deputatului PNL Brăila Antoneta Ioniţă, în parteneriat cu Asociaţia “Sănătate pentru Comunitate” • potrivit parlamentarului, consultaţiile se vor face sâmbătă, 21 septembrie, la Veneţia Medical - Spital de recuperare şi boli cronice (str. Baldovineşti nr. 16)

 

Brăilenii pot beneficia de consultaţii gratuite, pentru prevenţia cancerului de cap şi de gât, în cadrul unei campanii iniţiate de deputatul PNL Antoneta Ioniţă, în parteneriat cu Asociaţia “Sănătate pentru Comunitate”. Parlamentarul a emis, recent, un comunicat de presă, prin intermediul căruia îi invită pe brăilenii interesaţi să participe sâmbătă, 21 septembrie, la Veneţia Medical - Spital de recuperare şi boli cronice din strada Baldovineşti nr. 16 pentru a lua parte la campania “Responsabilitate pentru sănătate”. Potrivit lui Ioniţă, cu această ocazie, 50 de persoane vor beneficia de consultaţii gratuite, acordate de medicul specialist stomatolog Mihai Moroianu, începând cu ora 10:00, în cadrul unui program de depistare precoce a cancerului de cap şi gât.

“Este un demers de informare şi de conştientizare cu privire la simptomele, factorii de risc şi importanţa diagnosticării precoce a cancerelor localizate în zona capului şi gâtului, în cadrul căreia se vor acorda 50 de consultaţii gratuite. Brăilenii trebuie să conştientizeze că o diagnosticare la timp a acestor tipuri de cancere ridică rata supravieţuirii până la 80-90%. Principalul nostru obiectiv, pe lângă oferirea de consultaţii stomatologice gratuite, este să educăm populaţia cu privire la factorii de risc ai acestor boli şi la importanţa diagnosticării în stadii incipiente”, a declarat Ioniţă.

În România, anual, peste 6.000 de pacienţi primesc acest diagnostic, iar doi din trei află când boala este deja în stadiu avansat, a mai adăugat sursa citată. Un simplu control stomatologic sau ORL poate ajuta la depistarea în faze incipiente şi la salvarea pacienţilor.

“Responsabilitate pentru sănătate” este o campanie iniţiată de deputatul liberal încă din 2018, iar acum, acest nou program de screening este parte a campaniei europene “Make Sense”. Brăilenii intersaţi să îşi facă o programare pentru sâmbătă pot suna la numărul de telefon: 0742/180.410.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro