Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Investitorii italieni viseaza la zona metropolitana Braila - Galati

Punerea in practica a celor trei proiecte investitionale de anvergura privind dezvoltarea infrastructurii in zona Braila-Galati va atrage importante investitii italiene, promit oamenii de afaceri din peninsula, care de mai multi ani deruleaza afaceri prospere in Braila. Acestia urmaresc cu interes pregatirile pe care autoritatile locale le fac pentru proiectele Podul peste Dunare, autostrada si aeroportul international si asteapta demararea acestor investitii pentru a transmite mai departe colegilor din Italia, vestea. Practic, de realizarea acestor obiective ei conditioneaza atragerea in zona Braila a unor oameni de afaceri italieni, dornici sa-si inceapa noi investitii in diverse domenii de activitate, cum ar fi sectorul imobiliar, agricol sau turism. "Reprezint un grup de oameni de afaceri italieni, care de mai multi ani ne-am dezvoltat afacerile aici, in judetul Braila, iar drept dovada stau investitiile de milioane de euro pe care noi le-am realizat deja. Prin contactele pe care le am in Italia, cu precadere nordul peninsulei, am promovat potentialul de dezvoltare a zonei si am constatat ca exista interes din partea unor investitori italieni importanti pentru a veni aici sa puna bazele unor afaceri. Le-am prezentat toate aceste proiecte pe care autoritatile locale le-au conceput cu scopul dezvoltarii unei puternice zone metropolitane, care ar putea sa fie a doua din tara dupa capitala Bucuresti. Podul peste Dunare, o autostrada la standarde europene, aeroportul international intre Braila si Galati, toate aceste proiecte ambitioase au stirnit interesul celor din Italia, dar ei asteapta garantii privind realizarea lor si vor sa fie siguri ca nu sint doar proiecte fara sanse de a fi realizate vreodata", ne-a declarat Alberto Marinelli, om de afaceri italian care a dezvoltat in judet afaceri in domeniul turism, hotelier, alimentatie publica si imobiliar.
Precizam ca Marinelli, impreuna cu inca doi asociati, detine hotelul "Locanta Belli" din localitatea Albina, cu o capacitate de peste 20 de camere si restaurant, precum si, prin concesiune, o parte din complexul piscicol de la Maxineni. In plus, italianul si asociatii sai cumpara suprafete compacte de teren pretabil infiintarii culturii de orez in judet.

Peste 600 milioane de euro, pentru aeroport si podul peste Dunare

Cerintele investitorilor italieni sint, la urma urmei, de bun simt, orice tara dornica sa se dezvolte, avind in calcul, inainte de orice altceva, punerea la punct a unei infrastructuri durabile. In cazul de fata, ar fi vorba de peste 600 milioane de euro, numai pentru aeroport si pod.
Concret, potrivit documentelor aprobate de Consiliul Judetean Braila, "urmeaza a se realiza, pe raza comunei Vadeni, pe o suprafata de 413,37 ha, intr-o prima etapa, un aeroport cargo si de pasageri. Intr-o etapa ulterioara, investitia se va putea extinde pe suprafata adiacenta acestui aeroport, pina la aria de 1275,67 ha, in vederea dezvoltarii de activitati economice conexe si complementare". Costul total al investitiei este estimat la 307.169.418 euro. Din pacate, pentru a doua oara de la initierea procedurilor de licitatie pentru construirea aeroportului, la termenul scadent, nici un investitor nu a depus oferta, iar, CJ Braila a anuntat ca va relua licitatia.
In ceea ce priveste podul suspendat peste Dunare, valoarea totala
a investitiei este de 317.751.898 euro. Podul ar urma sa fie realizat cu patru benzi de circulatie, separate de o banda centrala prevazuta cu parapete de siguranta si trotuare cu latimea de 1,5 metri. Pentru acest obiectiv insa, lucrurile sint si mai neclare. In acest caz, nici macar problemele privind dreptul de proprietate asupra terenului pe care ar urma sa se realizeze investitia nu sint inca rezolvate.
In ceea ce priveste autostrada la care fac referire italienii, se stie ca sint in dezbatere doua proiecte, ambele in stadii incipiente de elaborare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii