Mergi la conţinutul principal

Investitie medicala de exceptie, la Braila

Dupa ce s-a implicat in afaceri cu specific de panificatie, cofetarie si patiserie, omul de afaceri Danut Mihai investeste, mai nou, in medicina. El s-a implicat, alaturi de alti oameni de afaceri si medici, in crearea unui centru de imagistica dotat cu aparatura de ultima generatie, care va rupe gura tirgului, si nu numai a tirgului nostru, dar si a celor limitrofe. Danut Mihai ne-a dat citeva detalii despre cea mai recenta investitie a sa, ieri, in cadrul unei conferinte de presa: "Sintem deja pe ultimii metri, saptamina trecuta am venit la Braila cu reprezentantii firmei Phillips si cu persoanele care asigura finantarea acestui proiect spectaculos. Din momentul in care ne-am intilnit, sumele pe care vrem sa le alocam acestei investitii au crescut mai mult de dublu. Daca la inceput, prognozam ca vom investi in echipamente medicale circa 2 milioane de euro, astazi va pot spune ca se vor investi cel putin 5 milioane de euro. Persoanele respective au venit aici, am fost la conducerea CJ, iar domnul presedinte Bunea Stancu s-a aratat incintat si ne-a promis ca se va implica personal ca acest proiect sa mearga cit mai repede si prognozam ca la jumatatea lunii decembrie centrul sa fie gata. Avem in vedere sa aducem echipamente de ultima generatie, nou-noute, iar unele dintre ele nu se gasesc decit in Timisoara sau Bucuresti. Este vorba despre un RMN de ultima generatie, de un tomograf, de un mamograf, de un aparat de radiologie care poate produce filme la 1,20 metri, astfel incit, de exemplu, piciorul sa fie radiografiat pe toata lungimea lui, plus posibilitatea de a se determina densitatea osului. Speram sa aducem la Braila si un echipament special care poate face fotografii in sectiune, 62.000 de astfel de sectiuni, astfel incit vasele de singe de grosimea unui fir de par sa fie fotografiate si sa se determine cu precizie unde ar putea exista pericolul de accident vascular. Medicii care se vor implica sint toti scoliti in strainatate, au cel putin doi ani de studiu".
Omul de afaceri a mai spus ca spera ca in aceasta saptamina sa intre in discutia plenului CJ cererea de inchiriere pe o perioada mai lunga a unui spatiu de la Spitalul Judetean, pe care investitorii se obliga sa-l amenajeze pe banii lor, la standarde mondiale. In plus, a promis Mihai, in afara de acest centru, vor fi aduse la Braila si doua Salvari dotate ultramodern, cu echipamente din Portugalia: "Acestea vor fi puse la dispozitia Spitalului Judetean si vor putea fi folosite fara nici un fel de taxa. Ce au special aceste salvari sint echipamentele de ultima generatie, care permit medicilor care intervin in conditii foarte grave sa inceapa operatia, daca este cazul, din Salvare. Sint ambulante care in interior seamana cu o mica sala de operatie, astfel incit in cazuri grave, sa poata interveni direct din masina".
Omul de afaceri a mai spus ca la centrul respectiv, populatia nu va plati serviciile, dat fiind ca se va lucra cu Casa de Asigurari de Sanatate: "Centrul nostru nu se va adresa doar brailenilor, ci si populatiei din judetele limitrofe, din Galati, Tulcea, etc. Va fi un centru zonal, pentru ca de la Iasi la Constanta, astfel de echipamente nu exista. Unele exista intr-o generatie mai veche in Bucuresti. Eu am si discutat cu cei de la Casa de Asigurari de Sanatate si in acest sens este de inteles ca vor dori ca, incepind cu anul viitor, sa faca contract cu noi. De asemenea, este de subliniat ca acest centru va fi si unul de diagnosticare, deci te trimite medicul de familie, pentru ca banuieste ca ai o anumita boala, ti se fac investigatii, iar in momentul in care pleci de acolo, ai si diagnosticul. Noi incercam sa determinam medicii tineri sa vina din nou la Braila, iar Spitalul Judetean sa fie din nou tentant pentru ei".
Mihai a precizat ca, in afara de el, nu mai este actionar la noul centru nici un brailean, insa sint oameni extrem de importanti: "Actionar majoritar este prof. dr. Vlad Ciurea, care este vicepresedinte al Societatii Mondiale de Neurochirugie si care, la propunerea noastra, este de acord ca in cazul in care dotam o sala de operatii dupa cererile dumnealui, sa vina sa opereze, pentru inceput, de doua ori pe saptamina".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu