La rindul sau, directorul general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu, a declarat ca pe activele centralei de la Braila este instituit sechestru, din cauza datoriilor, de 2-3 ani, dar exista discutii cu autoritatile pentru rezolvarea acestei probleme.
Datoriile Termoelectrica se ridica la circa 400 de milioane de euro.
Sub sechestru sint si activele Termoelectrica de la Galati si Borzesti, unde societatea de stat a selectat alte companii cu care sa construiasca, in parteneriat, noi unitati de productie a electricitatii.
"Avem discutii cu statul legate de aceste probleme, iar una dintre solutii ar fi reesalonarea datoriilor si achitarea acestora din dividendele pe care le platim anual din profit", a spus Ungureanu.
El a adaugat ca in momentul in care autoritatile vor lua decizia de a reesalona datoriile, sechestrul pe active va fi ridicat, iar astfel vor putea fi create societatile mixte cu investitorii straini selectati.
Potrivit lui Fischer, crearea societatii mixte pentru proiectul Braila, intre E.ON, Enel si Termoelectrica este estimata pentru prima parte a anului viitor, iar constructia unitatii, investitie de circa un miliard de euro, va incepe in 2010 si va dura pina in 2014.
"Daca proiectul intirzie un an sau doi, din punctul meu de vedere nu este nici o problema, proiectul nu este periclitat", a spus Fischer.
Participatia E.ON in proiect este de 70%, in timp ce Enel detine 30%. Cele doua companii vor detine 90-95% din investitie, dar structura acesteia este inca subiect de discutii, la fel ca procentul care va reveni fiecarei companii din energia ce urmeaza sa fie produsa de viitoarea centrala de la Braila, avind o capacitate instalata de 800 MW si utilizind drept combustibil huila din import.