Mergi la conţinutul principal

Investițiile ANIF Brăila, urmărite îndeaproape de ministrul Daea

șeful Ministerului Agriculturii a vizitat de două ori, pe parcursul lunii ianuarie, șantierele deschise de ANIF în județul nostru • vineri, 3 februarie, după ce a participat la un simpozion agricol, în Stațiunea Lacu Sărat, ministrul a mai făcut o vizită la o stație ANIF, mai exact la cea mai mare de acest fel din România și, posibil, din Europa, cea din zona Spiru Haret - Stăncuța

 

Puternic atașat de județul Brăila, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu scapă nicio ocazie să nu vadă ce se întâmplă pe șantierele sucursalei brăilene a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), motivat de felul responsabil cum se lucrează în Bărăganul brăilean, unde s-au alocat fonduri consistente pentru susținerea activității de irigat. Cu rezultate foarte bune, județul nostru are de ani de zile cea mai mare suprafață la irigat din țară.

Pe parcursul lunii ianuarie 2023, ministrul a efectuat deja două vizite pe șantierele ANIF Brăila, la acestea adăugându-se una făcută vineri, 3 februarie, după finalizarea simpozionului ”Caravana Cunoașterii în Agricultură” găzduit de sala de conferințe a unui hotel din Stațiunea Lacu Sărat. De la simpozion, în aceeași zi, ministrul Petre Daea, împreună cu staful ministerial și reprezentanți ai ANIF București, a fost prezent la stația plutitoare de la km 225 - 221, zona Stăncuța, pe Dunăre. Gazda,  Vasile Turcitu, directorul ANIF Brăila, le-a prezentat înalților oaspeți problemele și proritățile de rezolvat. Și anume lucrările de întreținere și reparații la nava  plutitoare (veche de aproape 40 de ani și grav afectată de rugină) de la km 221 și care necesită, acum, înlocuirea parțială și sudarea părților afectate de apă - urmând ca apoi să fie complet modernizată. Lucrările de reabilitare a navei sunt justificate, deoarece, împreună cu alte două stații (una fiind complet modernizată și funcțională, iar cea de-a doua, după demontare, modernizată într-un șantier naval) va asigura apa pentru irigarea a 39.000 hectare în Terasa Viziru.  De fapt, la Spiru Haret, un număr de opt nave din cele 10 vor beneficia de fonduri care să permită modernizarea lor în diverse etape.

În timpul vizitei de vineri s-a discutat, de asemenea, despre situația alarmantă apărută în vremea secetei, când, datorită nedragării de zeci de ani a Dunării, apa a scăzut dramatic în nișa colmatată de la stația de irigat IM Gheorghiu de la Spiru Haret (una dintre cele mai mari stații de irigat din Europa, posibil cea mai mare...),  cu punerea în pericol a sistemului de aspirație menit să asigure apa pentru 250.000 de hectare. Motiv pentru care ANIF Brăila a declanșat lucrările pregătitoare - foarte dificile - pentru decolmatarea și adâncirea nișei amintite.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro