Mergi la conţinutul principal

Investiții considerabile în reabilitarea și modernizarea grădinițelor din Brăila

* membrii CLM Brăila au aprobat, recent, 12 proiecte de hotărâri privind indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea într-un fel sau altul a mai multor grădinițe din oraș * în total este vorba despre 1.375.889,92 lei cu TVA

 

Modernizări și reabilitări de grădinițe la Brăila. Consilierii municipali au aprobat, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM Brăila, 12 proiecte de hotărâri prin care s-a dat undă verde indicatorilor tehnico-economici în cazul modernizării, într-un fel sau altul, a mai multor grădinițe și a unor licee. Montări de sisteme detecție efracție, supraveghere video și sisteme de alarmă, reabilitări generale, reabilitări ale acoperișurilor, amenajări locuri de joacă etc. Pe scurt, discutăm despre proiecte în valoare totală de 1.375.889,92 lei cu TVA. Dar să le luăm pe rând:

Consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un sistem de detecție efracție la Grădinița cu Program Prelungit nr. 7, Brăila, în valoare de 7.570 lei cu TVA (durata de execuție două luni); la fel și la Grădinița cu Program Normal nr. 29, de această dată valoarea totală fiind de 2.655 lei cu TVA (execuția tot două luni). La Grădinița nr. 11 s-a aprobat montarea unui sistem de supraveghere video, precum și repararea interfonului și a sistemului de alarmă - 8.177,68 lei cu TVA (două luni); tot montarea unui sistem alarmă și a unui sistem de supraveghere video s-a aprobat și la Grădinița cu program săptămânal, nr. 49 - 8.165,78 lei cu TVA (tot două luni); la fel și la Grădinița nr. 58 - 9.088,03 lei cu TVA; dar și la Grădinița cu program normal nr. 19, unde valoarea proiectului este de 6.793,71 lei cu TVA. La Grădinița cu program prelungit nr. 31 Brăila se va amenaja un loc de joacă pentru copii. Valoarea este de 250.018,21 lei cu TVA, iar proiectul ar trebui realizat în trei luni. S-au aprobat indicatorii tehnico-economici și pentru reabilitarea Grădiniței cu program prelungit nr. 36, precum și instalații sanitare, electrice și gard acces - 333.091,88 lei cu TVA (durata șase luni). Tot reabilitare și dotare se va face și la Grădinița cu program prelungit nr. 47 ”Pinochio” - 514.696,09 lei cu tva (patru luni). Reabilitări și dotări vor avea loc și la Grădinița nr. 60, dar și la internatul Liceului cu Program Sportiv (LPS) - în valoare totală de 162.968,95 lei cu TVA (durata - două luni). La Grădinița cu program prelungit nr. 56 se va reabilita acoperișul. Valoarea proiectului este de 15.232,27 lei cu TVA (durata - o lună). Acoperișul se va reabilita și în cazul a trei corpuri ale Liceului ”Panait Istrati) (C1, C2, C3) - valoare totală fiind de 72.664,59 lei cu TVA. Durata de execuție este tot de o lună.

Toate aceste puncte au fost votate și dezbătute înaintea proiectului bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Brăila. Pentru a nu fi în conflict de interese, consilierul PNL Brăila, Cătălin Canciu, inspector școlar general, nu a participat la vot.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro