Mergi la conţinutul principal

Investiție vitală la Spitalul Județean pentru bolnavii Covid-19

* este vorba despre suplimentarea de vaporizare a stocatorului de oxigen, în prezent consumul fiind foarte mare din cauza pacienților Covid-19 tot mai numeroși * spitalul este plin de brăileni infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar ATI-ul este mereu plin

 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Brăila a făcut ieri o investiție vitală pentru brăilenii infectați cu virusul SARS-CoV-2 care au nevoie de îngrijire medicală. Este vorba despre o investiție pentru suplimentarea capacității de vaporizare a stocatorului de oxigen. Așa cum ne-a explicat managerul unității spitalicești, echipamentele existente erau prea mici, iar consumul de oxigen este foarte mare. Prin noua investiție se previne astfel înghețarea conductelor de oxigen și a regulatoarelor de presiune. Spitalul nu a cheltuit niciun leu pentru acest obiectiv, costurile fiind suportate de firma cu care unitatea spitalicească are contract pentru furnizarea de oxigen.

 

Valul 4 al pandemiei la Brăila. 400 de bolnavi Covid-19 internați în spital

Managerul Delia Râșnoveanu ne-a declarat că valul 4 se resimte din plin la nivelul Spitalului Județean, ieri fiind internați circa 400 de pacienți cu această patologie.

”În fiecare zi suplimentăm paturi, căutăm soluții pentru a-i îngriji pe toți cei care vin cu Covid-19. Și sunt foarte mulți. Nu am avut niciodată atât de mulți pacienți, iar în 90% din cazuri vorbim de persoane nevaccinate. ATI-ul este mereu plin. Personalul medical e epuizat și încercăm să mai angajăm măcar pe partea de asistenți și infirmiere”, ne-a declarat managerul SJU Brăila.

 

Aproape 300 de noi cazuri confirmate

Vorbim mai exact de 291 de noi cazuri de Covid-19 confirmate ieri, după cum a raportat Inspectoratul brăilean pentru Situații de Urgență. Totodată, tot ieri, opt persoane au pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2. ISU Brăila mai raportează și că 22 de persoane care erau internate în spital s-au vindecat de Covid-19.

Autoritățile precizează că de la începutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate la nivelul județul Brăila 17.123 cazuri Covid-19 și 882 decese. Ieri, în carantină la domiciliu se aflau 188 persoane, iar alte 37 se aflau în izolare. Numărul de teste efectuate a fost de 184.

În ceea ce privește situația vaccinării în județul nostru, pe 18 octombrie, aproape 1.000 de brăileni au mers la centrele deschise în municipiu și județ pentru a se imuniza. Concret, la Spitalul Orășenesc Făurei, la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, în cabinetele medicilor de familie și la centrul de vaccinare drive-through au fost vaccinate 662 persoane cu dozele I și II plus alte 308 persoane care au ales să își facă și doza a III-a (booster shot).

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare în județul Brăila s-au imunizat 112.219 persoane, din care 61.051 persoane cu schema completă. Alte 5.646 persoane au făcut și doza a III-a.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu