Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Investiție de 3 milioane de euro la Corbu Vechi

* eroziunea de mal care înaintează de ani de zile, punând în pericol un sat întreg, va fi, în sfârșit, eliminată * începând de luni, 20 septembrie, ar trebui să înceapă, oficial, lucrările în zonă * proiectul are o valoare de aproape 3 milioane de euro și se are în vedere consolidarea și supraînălțarea porțiunii de dig afectate de pe malul drept al Siretului

 

Vești bune pentru locuitorii satului Corbu Vechi, din comuna Măxineni! Încep, în sfârșit, lucrările de consolidare a digului, pe malul drept al râului Siret. Toate avizele au fost semnate, la fel și ordinul de începere a lucrărilor, iar de luni, 20 septembrie,  ar trebui să vedem muncitorii pe șantier. ”Gata. S-a semnat tot, inclusiv ordinul de începere a lucrărilor. Săptămâna trecută ne-am întâlnit la Primărie, la Măxineni, cu constructorul, cu dirigintele de șantier și urmează să-și aducă utilajele și oamenii să înceapă. Am discutat cu domnul director al firmei și mi-a spus că acum se transferă utilajele de la Bacău, unde tocmai au finalizat o lucrare, și în 2, 3 zile acestea vor ajunge la Brăila, se face organizarea de șantier și de lunea viitoare se apucă de treabă, ne-a declarat noul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brăila, Laura Satnoianu. Vorbim, așadar, de o investiție mult așteptată la Brăila, promisă de mai bine de 7 ani, timp în care mai multe autorități au venit la fața locului, au constatat ce era evident și au plecat. De la an la an, însă, eroziunea de mal a crescut și a rupt din taluz, astfel că digul abia se mai observă când ploile cresc nivelul Siretului. Amenințarea este cu atât mai mare cu cât, dincolo de dig, la câteva sute de metri, locuiesc în jur de 300 de oameni. ”Banii sunt deja alocați pentru acest an. Ei (n.r. - reprezentanții firmei de construcții) au tot interesul să înceapă cât mai repede, pentru că altfel ar putea pierde banii alocați în acest an. Am înțeles că sunt niște oameni serioși. Am vorbit cu colegii noștri de la Bacău și ne-au spus că în momentul în care s-au apucat de treabă, chiar s-a lucrat. Ei ne-au spus că dacă timpul va fi favorabil, vor termina mai repede decât scrie în contract”, a mai precizat șefa SGA Brăila.

Proiectul de consolidare a digului din Corbu Vechi are o perioadă de implementare de 24 de luni și se ridică la o investiție de aproape 3 milioane de euro. Firma care a câștigat contractul este LESCACI COM SRL din județul Satu Mare și este specializată în construcții hidrotehnice. În anul 2020, LESCACI COM SRL a raportat o cifră de afaceri de 31.236.944 RON cu un profit de 3.374.531 RON și un număr de 154 angajați, după 26 ani de activitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii