Mergi la conţinutul principal

Invazia petardelor

Captură record de petarde, în zilele de 31 decembre şi 1 ianuarie, când poliţiştii brăileni au confiscat 17.433 obiecte pirotehnice, cele mai multe fiind scoase la vânzare în Piaţa Microhală sau Piaţa Halelor. Oamenii legii au depistate 32 de persoane suspecte, dintre care 12 sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul materiilor explozive.
În noaptea de Revelion, poliţiştii au fost în stradă, astfel că nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.
"Pe parcursul zilelor de 31 decembrie 2014 şi 1 ianuarie 2015, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni, dintre care 3 de natură judiciară, una la regimul circulaţiei rutiere, 12 conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, şi una de alt gen. Din totalul infracţiunilor, 14 au fost constatate în flagrant delict. În cele două zile, poliţiştii au depistat 32 de persoane suspecte, dintre care 12 sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul materiilor explozive şi 20 pentru alte genuri de infracţiuni. Au fost aplicate 51 de sancţiuni, în valoare de 15.019 lei, şi s-au confiscat bunuri în valoare de 3.400 lei", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de de Poliţie Judeţean Brăila.

Mii de petarde confiscate din pieţe

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii de la structura Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu jandarmi, în ultima zi a anului 2014, au fost depistate 12 persoane care deţineau ilegal articole pirotehnice. În Piaţa Microhală, din municipiu, a fost identificat Mihăiţă S. (27 de ani), din Brăila, care avea asupra lui 100 bucăţi petarde cu trei focuri, 1.200 petarde cu un foc şi 470 bucăţi de artificii, pe care intenţiona să le comercializeze. În aceeaşi piaţă, poliţiştii i-au prins şi pe brăilenii Iulian B. (37 de ani) şi Nelu B.(44 de ani), care erau dotaţi cu 7 baterii petarde luminoase şi 242 petarde cu trei focuri, respectiv, 1.560 petarde cu un foc şi 200 petarde cu trei focuri.
Comercianţii de petarde au dat năvală şi în Piaţa Halelor, unde poliţiştii au depistat 6 persoane care deţineau obiecte pirotehnice. Leonard D. (19 ani) deţinea 780 bucăţi petarde şi 31 bucăţi candele romane iar Marian L. (37 de ani) intenţiona să vândă 27 candele romane. Cornel I. (36 de ani), din Brăila, avea un arsenal de petarde, respectiv 2.820, dar şi 63 candele romane, pe care le oferea spre vânzare. Buzoianul Angelică I. (46 de ani) intenţiona să comercializeze 700 petarde, 292 artificii şi 13 candele romane, iar brăileanul Valentin N. (34 de ani) deţinea ilicit 6.600 petarde, două baterii artificii şi 28 candele romane. Alexandru C. (41 de ani) avea de scos la vânzare 30 candele romane şi 1.940 bucăţi petarde. În Piaţa Săracă, poliţiştii l-au depistat pe Cătălin P. (28 de ani), din municipiul Brăila, care deţinea spre comercializare 328 bucăţi petarde. "Cele 17.433 obiecte pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetarilor şi tuturor persoanelor depistate le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni, fără drept, cu articole pirotehnice, conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive", a mai spus reprezentantul IPJ Brăila. În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au surprins, în zona Piaţa Halelor, pe Adrian G. (28 de ani), din Brăila, care oferea spre vânzare 317 artificii, în valoare de 100 lei, o cutie cu 100 de pocnitori cu trei focuri, valorând 60 lei, şi o cutie cu 60 de pocnitori, în valoare de 40 lei. Poliţiştii din Jirlău l-au prins în flagrant pe Viorel P. (43 de ani), domiciliat în oraşul Făurei, care oferea spre vânzare, din portbagajul autoturismului său, mai multe articole pirotehnice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro