"Din totalul celor înscrisi, aproximativ 4.000 sunt din promotiile anterioare. Contam pe un numar mai mare, de aproximativ 28.000 de candidati, însa probabil s-au speriat de exigente", au mai spus sursele citate.
Bacalaureatul va avea trei probe orale si trei scrise. Elevii care au urmat liceul în alta limba decât româna vor sustine, în plus, o proba orala si una scrisa de limba materna.
Potrivit calendarului de desfasurare a examenului, proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna se va desfasura în perioada 11-13 iunie, urmând proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, sa se deruleze în intervalul 13-15 iunie. Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula între 18 si 22 iunie, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala, va avea loc în perioada 25-27 iunie.
La 2 iulie vor începe probele de examen scrise, care se vor desfasura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 2 iulie, elevii vor avea de sustinut proba scrisa la limba si literatura româna, iar la 3 iulie, proba scrisa la limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta la 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegere profilului si specializarii, va avea loc la 6 iulie.
Rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat vor fi afisate la 8 iulie, iar eventualele contestatii se pot depune la 9 iulie, în intervalul orar 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afisate la 13 iulie.
Peste 330.000 de absolventi de liceu ar putea participa la prima sesiune a examenului de bacaureat din acest an, a anuntat, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.
Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie, iar înscrierile se fac în intervalul 16-20 iulie.