Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intrecere pe sosea, soldata cu doi raniti

Doi, dintr-o lovitura. Este "performanta" unui sofer brailean, care, desi era baut, nu doar ca s-a urcat la volan, dar s-a mai si luat la intrecere cu niste motociclisti, care circulau in grup, pe sosea. Cursa lui nebuneasca s-a terminat cu ranirea a doi dintre competitorii de ocazie, pe care i-a spulberat, pur si simplu. Totul s-a intimplat in zona Lacu Sarat, unde Moraru S., de 49 de ani, circula cu masina proprietate personala, indreptindu-se catre casa, cind in fata i-a aparut un grup de tineri pe motociclete. In sofer s-a trezit dorul de aventura si a marit viteza, intrind in intrecere cu motociclistii. La un moment dat, din cauza unor gropi in carosabil, acestia au incetinit, iar soferul n-a mai avut timp sa reactioneze si a intrat in plin in doi dintre tineri, lovindu-i grav. Ajunsi la fata locului, politistii l-au pus pe barbat sa sufle in fiola, iar rezultatul a fost 0,71 miligrame alcool pur, in aerul expirat. In jur s-au strins o multime de oameni, dintre cei veniti la picnic, pe malul Lacului Sarat, dar si motociclistii, care s-au intors din drum, sa-si ajute prietenii.
"Masina a pornit in scrisnet de roti, a venit cu viteza din spate, i-a luat pe sus si i-a darimat. Avea viteza, a plecat cu viteza foarte mare de la intersectie, in demaraj. In plus, soferul era beat mort. Dupa urmele de frinare se vede ca a venit cu viteza: 20 si ceva de metri frinare la un Renault nu inseamna 60 de km /h, cu siguranta, inseamna mai 90, asa...", a declarat unul dintre motociclisti.
"Tipul cu Renault-ul venea foarte tare din spate, cred ca voia sa se ia la intrecere cu noi, asta a fost senzatia mea. Cei trei motociclisti mergeau linistiti si au vazut niste gropi, in fata lor. Era si o masina parcata, nu aveau cum sa depaseasca si au incetinit. Soferul n-a vazut, avind viteza, a pus frina, l-a lovit dintr-o parte pe motociclistul care era putin mai in spate, iar pe celalat l-a lovit in plin si l-a aruncat. In oglinda am vazut doar cum a cazut si i-a sarit casca din cap", a povestit oamenilor legii un altul. "Soferul s-a dat jos din masina, s-a asezat linistit pe iarba, nici macar nu s-a dus asa, sa vada ce a facut. Era in stare de ebrietate. L-am vazut dupa ce a fost politia, mirosea a bautura".
"Conducatorul auto, aflindu-se intr-o stare avansata de ebrietate, si judecind dupa urmele de frinare, avind o viteza considerabila, observa tirziu pe cei doi motociclisti, frineaza, dar din pacate, mult prea tirziu, pentru a evita accidentul respectiv. Conducatorul auto a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de singe", ne-a declarat subinsp. Doru Stancuna, din cadrul Politiei Rutiere.
Soferul dornic de intreceri de viteza nu va mai putea conduce mult timp o masina, dupa ce s-a antrenat intr-o intrecere care s-a terminat cu raniti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii