Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intre Plus si minus

Lantul german de supermarketuri de tip discount Plus si-a anuntat prezenta, la inceputul acestui an, si la Braila. Intentiile celor de la Plus sint de a deschide in municipiul nostru nu unul, ci chiar 3 astfel de magazine, primul dintre ele urmind a fi construit in cartierul Vidin. O intentie laudabila, nu doar pentru ca inca o firma mare se arata interesata de orasul nostru - destul de ocolit de marile investitii - dar si pentru ca prima locatie a fost aleasa in Vidin - un cartier mort din punct de vedere economic. Oricum, deschiderea unor magazine Plus este din start o veste buna pentru toti brailenii. Poate, in acest context, ar putea fi de inteles si implicarea in derularea acestui proiect a sefului Consiliului Judetean Braila. CJ a concesionat firmei Plus Discount 4.000 de metri patrati de teren, dar pentru ca mai era nevoie de inca 700 mp pentru parcare, din partea Primariei, seful CJ a fost in stare chiar sa faca in asa fel incit sa se repete o sedinta a Consiliului Local Municipal, care sa aprobe concesionarea, dupa ce, in prima faza, discutiile din CLM pe aceasta tema se aminasera. E de apreciat si de laudat implicarea sa in realizarea acestui proiect, dar la vremea aceea a aparut, totusi, printre politicieni si nu numai, o singura intrebare: ce i-ar putea iesi sefului CJ din toate astea? De ce ar trebui sa-i si iasa ceva din asta? - s-au intrebat altii. Seful CJ e, totusi, om de afaceri, ori chiar si numai din punctul acesta de vedere ar fi fost greu de crezut ca nu exista si un alt fel de interes la mijloc. Sa fi fost oare faptul ca lucrarile de constructie ale magazinelor Plus se vor efectua cu firma "Concivia", controlata chiar de seful CJ? O intrebare fireasca, la care acesta nu a dat, inca, in ciuda insistentelor ziaristilor, un raspuns ferm. Probabil ca s-o fi saturat si el ca mai toate lucrarile mari private in Braila sa fie facute de firma rivala "Tracon", controlata de fostul prefect, Mihai Manea. Dar un alt posibil raspuns a venit mai curind decit ne asteptam, cu prilejul organizarii concursului de muzica usoara "George Grigoriu", aflat anul acesta la cea de-a doua editie. Concursul care va avea loc zilele acestea, organizat chiar de Consiliul Judetean Braila, va avea drept mare premiu un autoturism Volkswagen Golf, acordat de nimeni alta decit firma Plus. Nu vrem sa interpretam noi situatia, dar, din pacate, aceste coincidente lasa loc de interpretari. La urma urmei, fiecare sponsorizeaza ce vrea, pe cine vrea si cu cit vrea.
Spuneau reprezentantii firmei, in urma cu vreun an, cind incepeau sa se deschida primele magazine Plus in tara, ca aparitia lantului de supermarketuri Plus in Romania s-a facut cu o intirziere de un an, din cauza birocratiei. Mai exact, pentru ca nu au vrut sa dea spaga autoritatilor locale pentru obtinerea rapida a terenurilor, autorizatiilor si a tuturor documentelor necesare inceperii constructiilor. Sint convins ca nici la Braila nu au dat nimic. Doar ca aici exista concursuri de muzica mai bune si un sef de CJ mai meloman.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii