Mergi la conţinutul principal

Intră banii pe cardurile sociale pentru peste 15.000 de brăileni

• beneficiarii cardurilor sociale primesc o nouă tranșă de bani pentru alimente și mese calde, începând din 14 iunie •  la fel ca până acum, sprijinul financiar are o valoare de 250 de lei și se acordă o dată la două luni • potrivit AJPIS, la Brăila sunt eligibili peste 15.300 de beneficiari, însă numărul poate varia de la o lună la alta

 

Persoanele cu venituri reduse, care beneficiază de Programul ”Sprijin pentru România”, primesc o nouă tranșă de bani în cardurile sociale, destinate pentru alimente și mese calde. Oficialii din Guvern, în frunte cu ministrul Fondurilor Europene, au anunțat recent că sumele vor fi virate în conturi începând cu data de 14 iunie. De acest sprijin vor beneficia în jur de 2,6 milioane de români din întreaga țară, din care peste 15.300 sunt din Brăila, potrivit datelor puse la dispoziție cotidianului ”Obiectiv”, de către directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Adetu Georgeta. Vorbim de pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei; copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei; familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei; familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare și persoanele fără adăpost.

Menționăm că numărul beneficiarilor poate varia, având în vedere și faptul că actualizarea bazei de date naționale se face o dată la două luni pentru verificarea eligibilității de către ANAF și primării.

La fel ca până acum, beneficiarii vor primi în conturi suma de 250 de lei, la fiecare două luni. În anul 2024, vor mai fi acordate, fără tranșa din această lună, încă trei tranșe de câte 250 de lei, în lunile: august, octombrie și decembrie. Însă, pe lângă acest tip de sprijin privind cardurile sociale, beneficiarii vor mai primi în acest an și pachete cu produse alimentare, în valoare de 125 de lei, după cum au mai anunțat, la începutul acestui an, oficialii din Guvern. Deocamdată, însă, nu se știe când se vor acorda aceste alimente, cert este că beneficiarii ar trebui să le primească o dată la șase luni.

Reamintim că autoritățile centrale au aprobat, în acest an, o serie de modificări privind ajutoarele sociale, majoritatea aplicabile din 2025. Sunt schimbări atât în ceea ce privește valoarea ajutorului, cât și a categoriilor de beneficiari, ceva mai restrânse. Mai exact, începând de anul viitor până în 2027, suma va fi redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei și va fi alocată la 6 luni, adică de două ori pe an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro