Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Intotdeauna am fost dusmanul jucatorilor huligani"

In ultimii ani, in cele doua competitii organizate de Asociatia Judeteana de Fotbal, nu s-au inregistrat prea multe acte de violenta, majoritatea celor implicati in acest fenomen dind dovada de fair play. Din pacate, inca mai sint persoane care se abat de la regula si care vor sa iasa in evidenta prin acte huliganice, nu prin fotbal. La ultima etapa a Campionatului judetean, in doua partide s-au dictat nu mai putin de sase eliminari si in ambele, pentru ca au vrut sa tina jocul in mina, pentru a preintimpina orice iesire nesportiva inca din fasa, arbitrii au fost bruscati. Pina se vor lua deciziile finale, am cautat sa aflam citeva date preliminare de la Marin Petrescu, iar presedintele AJF a caracterizat in termeni foarte duri evenimentele petrecute la Vadeni si Scortaru Vechi.

- Ce s-a intimplat, de fapt, la Vadeni si Scortaru?
- La ultima etapa, comportamentul echipei din Vadeni a depasit orice limita, deoarece arbitrul meciului nu le-a permis jucatorilor gazda sa se razbune pe cei din Tufesti, care acum nu stiu cit timp nu au dat dovada de fair play. Au fost eliminati trei jucatori, iar ultimul dintre ei l-a lovit pe arbitru si bineinteles ca i s-au mai alaturat citiva colegi. Dar nu a fost un caz singular. La o alta partida din Campionatul judetean, echipa din Chiscani, cea care in retur a avut un parcurs foarte bun, nu a stiut sa piarda onorabil la Scortaru Vechi. Si acolo s-a lasat cu trei jucatori eliminati si, la fel ca la Vadeni, unul dintre ei, cel mai tinar chiar, a avut mai multe tentative de a-l lovi pe arbitru.
Pe acesti jucatori care nu respecta regulamentul si incearca sa-si faca singuri dreptate eu ii consider huligani.
- Cum comentati aceste evenimente?
- Nu ma pot pronunta oficial in aceste cazuri, pentru ca in cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal avem comisii abilitate si nu vreau sa le influentez in vreun fel.
Eu, personal, intotdeauna am fost dusmanul jucatorilor huligani. Acestia nu au ce sa caute pe terenurile de fotbal, sa se duca pe maidane, acolo unde nu este nimic organizat. Insa atita timp cit sint inscrisi intr-o competitie organizata de AJF au obligatia sa respecte legile jocului, iar atunci cind gresesc in felul acesta ar trebui inlaturati definitiv din miscarea sportiva.
- S-au luat masuri impotriva celor care au fost eliminati?
- Fotbalistii care au fost eliminati impreuna cu delegatii care au completat rapoartele de joc urmau sa vina, luni, la Comisia de disciplina insa nu s-a prezentat nimeni si atunci s-a luat hotarirea ca, pina nu se vor prezenta, nu vor avea drept de joc. In clipa in care vor veni la Comisie, vor primi sanctiunile pe care le merita fiecare in raport cu gravitatea faptelor comise.
- Cine credeti ca se face vinovat de producerea unor astfel de fapte reprobabile?
- Vinovati sint in primul rind conducatorii, banca tehnica, cei care se ocupa de jucatori si care, in loc sa potoleasca spiritele mai tare le incurajeaza. Eu nu spun ca nu exista uneori si greseli de arbitraj, dar nimeni nu are voie sa-si faca singur dreptate. Sint observatori de joc, sint comisii abilitate sa analizeze prestatiile arbitrilor.
- V-ati mai confruntat si cu alte probleme disciplinare?
- Da, o alta durere a mea este aceea ca in acest retur, destul de multe echipe nu s-au prezentat la meci si pot sa dau si citeva nume, Vointa Baraganu, Petrolul Ulmu si lista ar putea continua. Dar si aici vom gasi solutiile legale. Sint comisii care vor analiza aceste situatii si sint convins ca ele vor aplica regulamentul. Dar nu neaparat ce am prezentat pina acum caracterizeaza fotbalul nostru. Eu doar am vrut sa scot in evidenta ce s-a intimplat, pentru ca lucrurile sa nu se repete. Noi am dat dovada de multa toleranta, dar nu putem ierta la infinit si fara indoiala ca aceea care s-au facut vinovati isi vor primi pedepsele.
- Care sint partile bune?
- In primul rind, faptul ca in cele doua competitii sint angrenate nu mai putin de 36 de echipe si ca mai organizam un campionat de fotbal in sala cu 12 formatii. Fotbalul a crescut in valoare la Liga a IV-a unde pe linga cele doua echipe care merg cap la cap in lupta pentru promovare, Eldomir Viziru si Victoria Traian, mai sint citeva care s-au intarit si au prestatii in crestere, cum sint formatiile din Ianca, CS Faurei si Victoria Cazasu.
Exista si o mare preocupare pentru bazele materiale, astfel ca in patru comune, Traian, Sutesti, Gemenele si Stancuta s-au facut studiile de fezabilitate pentru tot atitea stadioane. In perspectiva se vor face terenuri de fotbal si in celelalte sate si comune ceea ce este un lucru imbucurator pentru perspectiva fotbalului din mediul rural.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii