Mergi la conţinutul principal

Intervenția polițiștilor la 31 de evenimente. Au fost verificate 10 microbuze de transport școlar

pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză • au fost în vizorul polițiștilor șoferii aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor • polițiștii din Ianca, Făurei și Însurăței au acționat în zona școlilor, au legitimat 44 de persoane și au verificat 10 microbuze de transport școlar

 

Peste 30 de evenimente, cele mai multe sesizate prin apel de urgență 112, au avut nevoie de intervenția polițiștilor. S-a acționat pentru prevenirea cauzelor accidentelor rutiere grave, bicicliștii și căruțașii fiind de multe ori implicați în evenimente din cauza nerespectării prevederilor legale. Polițiștii i-au urmărit și pe șoferii aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor.

La data de 4 decembrie, în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 12 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 31 de evenimente, 28 dintre acestea fiind sesizate prin apel 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale,în valoare totală de 23.620 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 3 permise de conducere și au ridicat un certificat de înmatriculare.

Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

 

Șoferii microbuzelor școlare și agenți de pază, la control

Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, Poliția Orașului Ianca, Făurei și Însurăței au acționat luni, în intervalul orar 07:30-11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, pentru menținerea unui climat de siguranță publică în proximitatea unităților de învățământ.

Polițiștii au legitimat 44 de persoane și au verificat 10 microbuze de transport școlar, toți șoferii fiind testați cu aparatul etilotest. De asemenea, vizați au fost și elevii care absentează de la cursuri, verificarea responsabililor unităților de alimentație publică din zona unităților de învățământ”, au precizat polițiștii.

De asemenea, agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ și s-a relaționat cu 14 directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro