Mergi la conţinutul principal

Intervenţii fără noimă în judeţ: asfalt abia turnat, spart pentru îngroparea unei conducte

• este ceea ce ne-a reclamat un cititor, nemulţumit de modul în care Primăria Chiscani iroseşte banii publici • în prezent, se intervine pe Strada Alunului din satul Lacu Sărat, pentru a se trage conducta de gaze, deşi aceasta a fost recent asfaltată  • primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, a explicat că lucrările nu au fost încă recepţionate, tocmai pentru că nu exista ţeava de gaze • acesta a precizat că intervenţiile se fac cu acordul Ministerului Lucrărilor Publice

 

Asfaltări de drumuri făcute fără noimă. Asta ne-a reclamat un cititor, nemulţumit de ceea ce se întâmplă pe o stradă din satul Lacu Sărat. Acesta ne-a precizat că deşi a fost asfaltată de curând, pe Strada Alunului din Lacu Sărat se intervine din nou, de la finele săptămânii trecute, cel mai probabil, pentru introducerea unei conducte de gaze, lucru care nu i se pare normal şi care dovedeşte modul neglijent în care autorităţile cheltuie banii publici. Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au luat legătura cu primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, pentru a ne oferi mai multe detalii despre lucrările care se fac pe strada respectivă. Într-adevăr, în prezent se lucrează pentru introducerea unei conducte de gaze, însă potrivit lui Cojea, totul se face cu acordul Ministerului Lucrărilor Publice şi Administraţiei, deoarece asfaltarea iniţială nu a fost recepţionată şi s-a găsit înţelegere la toate părţile implicate. Potrivit primarului comunei Chiscani, Strada Alunului era singura fără ţeavă de gaze şi dacă nu s-ar fi intervenit acum, acest lucru nu ar mai fi fost posibil după recepţia lucrărilor. Mai mult, primarul a insistat că intervenţiile se fac în acostamentul drumului, aspect care, însă, cam este contrazis de fotografiile făcute la faţa locului.

“Într-adevăr, s-au pus straturi de asfalt, dar acum se lucrează în acostament, pentru că se bagă ţeava de gaze. Este proiectul de conductă de gaze. Aceasta era ultima stradă care nu avea conducta de reţea de gaze şi trebuia să o punem. Şi se lucrează în acostament. Deci pe lângă asfalt, se sapă, se bagă ţeava de gaze, se revine şi se reface acostamentul. A fost o întâlnire tripartită între constructorul de la reţeaua de gaze. De fapt, în patru cumva, «tripartită» adică trei firme şi dirigintele de şantier. Se ştia de intervenţie, se ştia de proiect. Ne-am întâlnit toţi factorii de decizie. Firma care a pus asfaltul avea deja şi un caiet de sarcini care stabileşte cum se lucrează. Ei vor avea grijă ca straturile să fie puse la fel cum au fost puse iniţial. Urmând să supervizeze că lucrarea este ok, pentru că este în garanţia lor. Dar ca să fie clar: lucrarea nu s-a terminat. Este în curs. Este nerecepţionată final. Şi conform adreselor primite, pentru că am făcut adresă către Ministerul Lucrărilor Publice şi Administraţiei, mi s-a spus că atât timp cât nu s-a făcut recepţia finală, iar cei trei factori implicaţi se pun de acord, lucrările merg în paralel. Desigur, cu angajamentul din partea tuturor şi a dirigintelui de şantier că lucrările vor rămâne în parametri şi că vor avea calitatea finală care trebuie conform caietului de sarcini”, ne-a declarat Cojea, cu precizarea că asfaltarea iniţială s-a făcut printr-un proiect pe PNDL II.

Primarul a mai insistat că nu se cheltuie niciun ban public aiurea, deoarece toate intervenţiile au fost prevăzute în proiect şi toată procedura este cât se poate de legală. Cojea a mai adăugat că în prezent se intervine pe o distanţă de 250 m din Strada Alunului pentru introducerea ţevii respective. Cât despre sume, acesta nu ne-a putut preciza, explicând doar că lucrarea de asfaltare s-a făcut prin PNDL, iar intervenţia din prezent este realizată de distribuitorul de gaze, urmând ca aducerea străzii la forma de dinainte să revină constructorului iniţial.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro