Mergi la conţinutul principal

Intervenţia agenţilor de pază la bănci şi case de amanet lasă de dorit

* 14 dintre acestea au primit amenzi în valoare totală de 20.000 de lei * pe lângă lipsa geamurilor antiglonţ şi a sistemului interior de supraveghere, s-a constatat că activitatea de intervenţie în caz de pericol a agenţilor firmelor de pază nu este operativă

Controalele efectuate de poliţiştii brăileni la unităţile financiar-bancare şi casele de amanet au scos la iveală faptul că intervenţia agenţilor firmelor de pază, în caz de pericol, nu este operativă. În aceste condiţii s-a impus instruirea agenţilor, tocmai pentru a se evita incidente sângeroase de genul celor produse în ţară, la casele de amanet.  Pe de altă parte, la unele staţii de distribuire a carburanţilor nu există nici măcar case de bani sau sistem electronic de securitate şi alarmare.

De la începutul acestei luni, poliţiştii brăileni au verificat 9 unităţi financiar-bancare, 17 case de amanet, 3 staţii de carburanţi, 8 casierii şi un oficiu poştal, urmărind modul în care se asigură paza. Printre neregulile constatate la bănci se numără lipsa subsistemelor de televiziune cu circuit închis şi a protecţiei bancomatelor externe sediilor bancare, dar şi lipsa de operativitate la intervenţii a agenţilor firmelor de pază. Pe de altă parte, casierii nu erau instruiţi cu privire la modul de manipulare a valorilor şi asigurare a caselor pentru bani. Nici casele de amanet nu stau mai bine în ceea ce priveşte sistemele de securitate. La unele dintre ele s-a constatat lipsa geamurilor antiglonţ, a sertarului cu preluare indirectă a valorilor sau a subsistemului de supraveghere TVCI (interior şi la control acces). Şi la casele de amanet s-a impus instruirea agenţilor firmelor de pază, întrucât intervenţia acestora nu este operativă.

Poliţiştii au efectuat verificări şi la trei staţii de distribuire a carburanţilor, inclusiv tip GPL. Astfel, s-a constatat că acestea nu aveau case de bani, sistem electronic de securitate şi nici subsistem de detecţie şi alarmare la efracţie. Prin sita oamenilor legii au trecut şi 8 casierii şi un oficiu poştal, amplasate în municipiu şi judeţ. Printre neregulile descoperite se numără neasigurarea pazei umane proprii, lipsa sistemului electronic de securitate sau neconectarea acestuia la un dispecerat de monitorizare şi intervenţie. În plus, transportul de valori era efectuat cu autovehicule neamenajate conform legii. " În urma desfăşurării acestor acţiuni, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei, unităţilor la care au fost descoperite aceste nereguli", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, subinspector Jenel Şogor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro