Mergi la conţinutul principal

Internet gratuit, oferit de candidatul Florin Cirligea

Candidatul PDL pentru Camera Deputatilor in Colegiul nr. 1, Florin Cirligea, a initiat un proiect pilot de acces gratuit la Internet, prin amplasarea de sisteme wireless in trei zone din municipiu. Sistemul este functional, iar in acest moment, orice brailean care detine un laptop sau un telefon mobil si se afla in raza celor trei zone indicate mai sus, se poate conecta gratuit la Internet. "Personal, sint un utilizator al tehnologiilor actuale si nu un specialist in IT si consider ca este absolut necesar un proiect prin care sa se asigure acces la Internet la nivelul intregului municipiu. Astept ca brailenii sa comenteze acest proiect si daca il considera util, sa il sustina", a declarat Florin Cirligea.
Pentru a da posibilitatea cetatenilor sa vada singuri avantajele unui astfel de proiect, candidatul PDL a stabilit trei locuri, respectiv Ansamblul Buzaului - zona Billa, zona Spitalului Judetean si in Viziru III - zona Kaufland, unde brailenii se pot conecta la Internet in mod gratuit, prin tehnologia wireless: "Precizez ca echipamentele existente in acest moment nu au randamentul unei retele la nivelul celor care vor face obiectul proiectului propus. Proiectarea unei retele de distributie wireless, Wi-Fi, trebuie facuta dupa masuratori foarte stricte, numai cu interventii de gen site survey si absolut independent, pentru fiecare client sau ISP in parte. Am dorit acum sa ofer cetatenilor Brailei posibilitatea sa vada ceea ce se poate face concret pentru binele lor, o investitie care poate aduce beneficii economice, sociale, educationale, masurabile financiar si nu numai. In acest moment, Braila detine o strategie de informatizare a Primariei si a Consiliului Local Municipal, aprobata in legislatura trecuta de Consiliul Local, iar aici doresc sa remarc doar doua aspecte: 1. S-a votat o strategie, dar ea unde este acum? Se respecta? Se aplica? Ce s-a facut pina acum? 2. In acest moment, Primaria Braila a propus spre dezbatere publica o Strategie de dezvoltare locala, fapt pe care il apreciez ca fiind pozitiv. Proiectul meu de astazi, cu Internet gratuit, intareste aceasta strategie, fiind o baza de plecare in dezbaterea privind necesitatea unui astfel de proiect in municipiul Braila. Din pozitia de deputat, ma voi implica in sustinerea proiectelor Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, care vor viza implementarea acestor tehnologii la nivelul orasului Braila si voi dezvolta acest proiect cu intentia de a pune la dispozitia autoritatilor locale o baza legala, care sa le permita dezvoltarea acestei tehnologii".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu