Mergi la conţinutul principal

Interlopul Corbu. Liber de la Judecătorie

* la data de 4 octombrie, Stănel Corbu a obținut liberarea condiționată la Judecătoria Brăila, fiind pentru a doua oară în acest an când i se dă “liber”, în primă instanță * magistrații au admis cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat și au dispus liberarea acestuia din executarea pedepsei de 3 ani și 4 luni închisoare pentru complicitate la tentativă de omor * procurorii pot formula contestație împotriva deciziei primei instanțe * reamintim că, la data de 20 iunie, magistrații primei instanțe au admis cererea de liberare condiționată formulată de condamnat, numai că în august instanța superioară a respins ca nefondată cererea de liberare condiționată a lui Corbu, în urma contestației formulate

 

Stănel Corbu a obținut, din nou, câștig de cauză la Judecătoria Brăila, în ședința din 4 octombrie, unde magistrații i-au admis liberarea condiționată din executarea pedepsei cu închisoarea pentru infracțiunea de tentativă de omor. În cauză poate fi formulată contestație de procurori. Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. În iunie, la Judecătoria Brăila, condamnatul Stănel Corbu a obținut liberarea condiționată, însă în urma contestației la Tribunalul Brăila cererea de liberare s-a respins.

Acum, condamnatul Stănel Corbu a formulat din nou cerere de liberare, iar prima instanță a admis-o pentru a doua oară. “Admite cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat Corbu Stănel. Dispune liberarea condiționată a condamnatului din executarea pedepsei de 3 ani și 4 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 147/2019 a Tribunalului Brăila (mandat de executare nr. 191/2020), dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Constată că petentul a fost asistat de apărător ales. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluția pronunțată la data de 4 octombrie.

În august, magistrații instanței superioare au decis să îl mai țină ceva la închisoare pe condamnatul Stănel Corbu. La ședința din 9 august, la Tribunalul Brăila a fost  respinsă ca nefondată cererea de liberare condiționată formulată de intimatul Corbu Stănel din executarea pedepsei închisorii de 3 ani și 4 luni de închisoare. S-a admis contestația formulată de contestatorul Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria  Brăila împotriva sentinței de la Judecătoria Brăila și s-a respins ca nefondată cererea de liberare condiționată formulată de intimatul Corbu Stănel din executarea pedepsei închisorii. “Fixează termen pentru reanalizarea situației juridice a condamnatului după data de 15.09.2022. Definitivă”, a fost soluția dispusă la Tribunalul Brăila.

Reamintim că, la data de 20 iunie, magistrații primei instanțe au admis cererea de liberare condiționată formulată de condamnat Corbu Stănel, din executarea pedepsei de 3 ani și 4 luni închisoare pentru complicitate la tentativă de omor. Procurorii au formulat însă contestație împotriva deciziei primei instanțe.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, în aprilie 2020, Corbu a primit condamnarea finală pentru atacul violent produs asupra unui fost membru al grupării din Lacu Dulce, produs în 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna. Oricum, interlopul mai este cercetat într-un dosar pentru trafic de droguri.

La data de 6 aprilie 2020, magistrații Curții de Apel Galați au decis să îl trimită la închisoare pe Stănel Corbu, actual Lăcătuș, considerat lider al grupării din cartier Lacu Dulce. Acuzat de complicitate la tentativă de omor asupra lui Vrînceanu Ionuț Marin, fost apropiat al grupării, inculpatul a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni, față de 5 ani și 2 luni închisoare cât primise la Tribunalul Brăila. Atacul violent a avut loc în data de 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. La rândul său, inculpatul Bănică Stelu, acolitul lui Corbu, acuzat de infracțiunea de tentativă la omor, a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare. Acuzat de tentativă de omor în acest dosar este și Băncuță Casius Cley, însă acesta s-a făcut nevăzut după condamnare.

Reamintim că atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuț Marin, zis “Ionel”, a venit ca “răsplată”, după un an de la atacul asupra liderului interlop Stănel Corbu, comis în vara anului 2015. Atunci, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce. În august 2016, Vrînceanu a luat decizia de a pleca de acasă și a se ascunde la domiciliul unui cunoscut de pe strada Plevna, tocmai pentru că se gândea că ar putea fi atacat. Acesta a primit o bătaie care l-a adus la un pas de moarte, chiar în locuința de pe Plevna, inițial fiind acuzați de agresiune interlopii Bănică și Băncuță. Ulterior, Stănel Lăcătuș, fost Corbu, a intrat și el în lista acuzaților, asta după ce procurorii au stabilit că el l-a condus cu autoturismul, până în apropierea locului faptei, pe Băncuță Casius Cley. Tot Corbu a asigurat celor doi inculpați, Băncuță și Bănică Stelu, fuga de la locul faptei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro