Mergi la conţinutul principal
A ameninţat cu moartea doi magistraţi, iar acum plăteşte

Interlopul Adi, 9 ani de puşcărie

inculpatul Adrian Tiutiu a fost condamnat de Judecătoria Brăila la 9 ani şi 3 luni de închisoare pentru ultraj judiciar şi instigare publică, însă acesta a formulat apel şi a sperat la o pedeapsă mai blândă • Curtea de Apel Galaţi i-a dat însă veşti proaste: “Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Tiutiu Adrian împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Brăila” • interlopul brăilean a ameninţat, într-un film video, doi magistraţi din Oradea, un procuror şi un judecător, fiind supărat pe aceştia pentru că instrumentaseră un dosar de trafic de persoane în care îl condamnaseră la 8 ani şi 4 luni de detenţie şi îi confiscaseră peste 370.000 euro • înfuriat că va ajunge şi după gratii, şi cu buzunarele goale, bărbatul a postat pe Facebook înregistrarea cu înjurături şi ameninţări cu moartea

 

Interlopul «Adi Brăileanu» şi-a primit condamnarea definitivă la Curtea de Apel Galaţi: 9 ani şi 3 luni de închisoare pentru ultraj judiciar, exact cât primise în vara anului trecut şi la Judecătoria Brăila. Individul - care s-a filmat şi i-a ameninţat pe magistraţii care l-au trimis prima oară la închisoare, el fiind încarcerat la Penitenciarul Galaţi, într-un dosar cu acuzaţii de trafic de persoane - a sperat că la apel va primi o pedeapsă mai blândă. Instanţa superioară însă i-a spus “pas”. “Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Tiutiu Adrian împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Brăila”, este soluţia CA Galaţi.

Adrian Tiutiu s-a filmat pe 27 septembrie 2016, în timp ce ameninţa magistraţii, înainte de pronunţarea definitivă a Curţii de Apel Oradea într-un dosar de trafic de persoane. Expresii de genul: “pentru treaba asta veţi plăti fiecare-n parte”, “v-arăt eu vouă, că indiferent că mă voi duce la puşcărie...vă voi dezmembra în zece mii de bucăţi”, cu referire la magistraţii care au instrumentat dosarul de trafic de persoane, i-au determinat pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca să-l trimită în judecată, în 2017, pe Adrian Tiutiu, cunoscut ca Adi Brăileanu în lumea interlopă, pentru ultraj judiciar şi instigare publică, nota la vremea respectivă site-ul clujust.ro. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Brăila. Procurorii de la Cluj au încasat ameninţări pentru că DIICOT Oradea îl suspecta pe Tiutiu de trafic de persoane. În 2014, interlopul a fost prins după ce victima sa s-a aruncat din maşină la Vama Borş.

“Ameninţări incredibile la adresa unor magistraţi orădeni, din partea unui interlop brăilean pe care oamenii legii l-au trimis după gratii pentru trafic de persoane şi proxenetism, confiscându-i 377.000 euro, bani pe care individul i-a strâns de pe urma fetelor puse la «produs». Înfuriat că va ajunge după gratii şi cu buzunarele goale, bărbatul a postat pe Facebook o înregistrare cu înjurături şi ameninţări cu moartea. Urmarea? După ce magistraţii l-au reclamat, inerlopul - între timp condamnat definitiv la 8 ani şi 4 luni de detenţie - s-a ales cu un nou proces, de astă dată pentru ultraj judiciar. Povestea, desprinsă parcă dintr-un decor de ţară latino-americană, a început în toamna anului 2014, când în Vama Borş o tânără a sărit dintr-un bolid aflat pe sensul de ieşire din ţară, cerând poliţiştilor de frontieră s-o protejeze de bărbatul pe care îl însoţea. Individul, Adrian Tiutiu pe numele său, un brăilean de 34 de ani, a fost reţinut imediat, iar o zi mai târziu a şi fost arestat preventiv, la cererea DIICOT Oradea, care a declanşat o anchetă în acest caz. Cercetările care au urmat au scos la iveală că individul, cunoscut interlop sub porecla de Adi Brăileanu, patrona o reţea de prostituate în Austria, formată din fete racolate după metoda «loverboy», pe care le exploata sexual, băgându-şi în propriile buzunare toate sumele încasate de acestea de la clienţi”, precizau în urmă cu un an jurnaliştii de la ebihoreanul.ro.

 

Peste 400 de comentarii la postarea lui Tiutiu Adrian de pe facebook

Materialul video care i-a adus interlopului o pedeapsă totală de 9 ani şi 3 luni de închisoare a fost şters între timp de pe contul lui de Facebook. Pronunţarea în dosarul de ultraj judiciar s-a dat la Judecătoria Brăila, pe 14 iunie 2018.

Site-ul clujust.ro citează într-un articol, publicat în 2017, din rechizitoriu: “Ulterior postării clipului pe reţeaua de socializare Facebook, de actele ameninţătoare proferate de inculpat au luat cunoştinţă şi magistraţii ...., aşa cum rezultă din declaraţiile acestora date în calitate de martori/persoane vătămate fiecăruia dintre ei fiindu-i cauzată o stare de temere sau de disconfort grefată în special pe faptul că cercetările efectuate la nivelul organelor de aplicare a legii au creionat un profil personal violent al lui Tiutiu Adrian. De asemenea, acţiunea inculpatului nu a rămas fără ecou în mediul online în condiţiile în care, la acea vreme, postarea lui Tiutiu Adrian a generat peste 400 de comentarii, majoritatea având un caracter aprobativ. Fără a nega libertatea dreptului de opinie sau a dreptului la liberă exprimare de care inculpatul Tiutiu Adrian beneficiază şi trebuie să beneficieze neîngrădit, considerăm că în cazul de faţă acestea au fost cu mult depăşite, iar «părerile» inculpatului definesc elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj judiciar, în componenta ameninţării”.

 

Tânără agăţată pe internet şi obligată să se prostitueze

În septembrie 2014, aşa cum am precizat anterior, brăileanul acuzat de proxenetism a fost prins după ce victima lui s-a aruncat din maşină în Vama Borş, pentru că nu a mai suportat tratamentul la care a fost supusă. Bărbatul racolase şase tinere, cu care comunica pe Facebook, şi le obliga să se prostitueze, obţinând de pe urma acestora sume mari de bani. Tânăra care era cu Adrian Tiutiu în maşină în vama Borş fusese racolată de către acesta în 2013. Bărbatul a convins-o atunci să plece de la locuinţa mamei ei din Germania şi să vină la el în Viena.

Procurorii DIICOT Oradea au stabilit că acesta şi-a găsit victima perfectă pe internet, în 2013. “I-ar fi promis acesteia că o va plăti dacă va purta mai multe convorbiri telefonice cu diferiţi clienţi din Viena ca să le faciliteze întâlnirea cu alte femei care practicau prostituţia în folosul lui. Brăileanul a convins-o să meargă cu el din Germania, unde victima locuia împreună cu mama sa, la Viena, unde a determinat-o să se îndrăgostească de el”, a mai notat clujust.ro. “Ulterior, a obligat-o, atât prin constrângere fizică, cât şi prin constrângere morală, să practice prostituţia în folosul său. Femeia a fost agresată fizic de mai multe ori, atât pe teritoriul Austriei, cât şi pe teritoriul României, inculpatul aplicându-i lovituri cu pumnii şi picioarele la nivelul capului, pentru a o determina să se prostitueze”, se arată şi într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Pe 26 octombrie 2016, Curtea de Apel Oradea decisese ca inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 8 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie. După ce a încasat acum şi condamnarea finală pentru ameninţările aduse magistraţilor, 9 ani şi 3 luni, inculpatul Tiutiu va sta liniştit mai mulţi ani în spatele gratiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro