Mergi la conţinutul principal

Interlopul «Adi Brăileanu», condamnat pentru că a amenințat magistrații într-un filmuleț

* după ce a afirmat că îi va “dezmembra în zece mii de bucăți” pe câțiva magistrați, Adrian Tiutiu a primit 9 ani și 3 luni de închisoare pentru ultraj judiciar din partea judecătorilor brăileni * interlopul brăilean avea “boală” pe procurorii amenințați, deoarece instrumentaseră un dosar de trafic de persoane în care el avea “rolul principal” * Tiutiu fusese prins în 2014, după ce victima sa s-a aruncat din mașină în Vama Borș * procurorii DIICOT au stabilit că brăileanul o obliga pe o tânără să practice prostituția în interesul lui financiar

 

 

Judecătorii brăileni au decis ca Adrian Tiutiu, aflat deja în spatele gratiilor pentru proxenetism - La Penitenciarul Galați, să mai stea o lungă perioadă la “răcoare”, asta după ce s-a filmat și i-a amenințat pe procurorii care l-au trimis prima oară la închisoare. Expresii de genul “pentru treaba asta veți plăti fiecare-n parte”, “v-arăt eu vouă, că indiferent că mă voi duce la pușcărie...vă voi dezmembra în zece mii de bucăți”, cu referire la magistrații care au instrumentat dosarul de trafic de persoane, i-au determinat pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca să-l trimită în judecată, în 2017, pe Adrian Tiutiu, cunoscut ca Adi Brăileanu în lumea interlopă, pentru ultraj judiciar și instigare publică, nota la vremea respectivă site-ul clujust.ro. Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Brăila. De ce procurorii de la Cluj? Pentru că DIICOT Oradea îl suspecta pe Tiutiu de trafic de persoane, iar în 2014, interlopul a fost prins după ce victima sa s-a aruncat din mașină la Vama Borș.

Revenind la filmulețul care i-a adus interlopului o pedeapsă totală de 9 ani și 3 luni de închisoare, materialul video a fost șters între timp de pe contul lui de Facebook. Pronunțarea în dosarul de ultraj judiciar s-a dat joi, 14 iunie 2018. “În baza art. 38 al 1 art. 39 al 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani, la care se va adăuga un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (51 luni) respectiv 4 ani și 3 luni, urmând ca în total inculpatul să execute 9 ani și 3 luni închisoare”, se menționează pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Adrian Tiutiu s-a filmat pe 27 septembrie 2016, în timp ce amenința magistrații, înainte de pronunțarea definitivă a Curții de Apel Oradea în dosarul de trafic de persoane. Site-ul clujust.ro citează într-un articol, publicat în 2017, din rechizitoriu: “Ulterior postării clipului pe rețeaua de socializare Facebook, de actele amenințătoare proferate de inculpat au luat cunoștință și magistrații ...., așa cum rezultă din declarațiile acestora date în calitate de martori/persoane vătămate fiecăruia dintre ei fiindu-i cauzată o stare de temere sau de disconfort grefată în special pe faptul că cercetările efectuate la nivelul organelor de aplicare a legii din (...) au creionat un profil personal violent al lui Tiutiu Adrian. De asemenea, acțiunea inculpatului nu a rămas fără ecou în mediul online în condițiile în care, la acea epocă, postarea lui Tiutiu Adrian a generat peste 400 de comentarii, majoritatea având un caracter aprobativ. Fără a nega libertatea dreptului de opinie sau a dreptului la liberă exprimare de care inculpatul Tiutiu Adrian beneficiază și trebuie să beneficieze neîngrădit, considerăm că în cazul de față acestea au fost cu mult depășite, iar «părerile» inculpatului definesc elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj judiciar, în componenta amenințării”.

Pe 26 octombrie 2016, Curtea de Apel Oradea a decis ca inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 8 ani și 4 luni de închisoare în regim de detenție. Tiutiu a atacat decizia la Înalta Curte, pe cale extraordinară, însă fără succes. Acesta a fost închis la Penitenciarul Galați, unde se află și în prezent.

În septembrie 2014, brăileanul acuzat de proxenetism a fost prins după ce victima lui s-a aruncat din mașină în Vama Borș. Procurorii DIICOT Oradea au stabilit că acesta și-a găsit victima perfectă pe internet, în 2013. “I-ar fi promis acesteia că o va plăti dacă va purta mai multe convorbiri telefonice cu diferiți clienți din Viena ca să le faciliteze întâlnirea cu alte femei care practicau prostituția în folosul lui. Brăileanul a convins-o să meargă cu el din Germania, unde victima locuia împreună cu mama sa, la Viena, unde a determinat-o să se îndrăgostească de el”, a mai notat clujust.ro. “Ulterior a obligat-o, atât prin constrângere fizică, cât și prin constrângere morală, să practice prostituția în folosul său. Femeia a fost agresată fizic de mai multe ori, atât pe teritoriul Austriei, cât și pe teritoriul României, inculpatul aplicându-i lovituri cu pumnii și picioarele la nivelul capului, pentru a o determina să se prostitueze”, se arată și într-un comunicat mai vechi al DIICOT.

Adrian Tiutiu poate contesta decizia judecătorilor brăileni în dosarul de ultraj judiciar în termen de 10 zile de la pronunțare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro