Mergi la conţinutul principal

Interlop judecat pentru distrugere și uz de armă fără drept

• termenul în dosarul în care acuzatul este Radu Walter a fost stabilit pentru luna februarie, după cum se arată pe site-ul Judecătoriei Brăila, între timp suspectul fiind în arest la domiciliu • inculpatul, cercetat pentru distrugere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, a invocat unele excepții și a sperat că scapă de proces dar magistrații au constatat legalitatea sesizării instanței prin rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, a actelor și a probelor administrate în cauză și au dispus începerea judecății • în martie anul trecut, inculpatul și alți apropiați s-au deplasat la un imobil din Brăila și au provocat distrugeri unor autoturisme parcate, iar Walter a purtat asupra sa o armă letală, fără drept

 

Start la judecată! Interlopul din vechea gardă Radu Walter, trimis în judecată de procurori pentru distrugere și uz de armă fără drept, nu scapă de proces. În dosarul înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, inculpatul în cauză și alți patru acoliți, acuzați de comiterea infracțiunilor, au invocat unele excepții, în speranța că vor scăpa de proces. Instanța a stabilit legalitatea actelor de urmărire penală și dat startul judecății, termenul fiind stabilit pentru jumătatea lunii februarie anul viitor. “Constată legalitatea sesizării instanței prin rechizitoriul numărul 1219/P/2022 din data de 4.07.2022 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, precum și a actelor și a probelor administrate în cauză și dispune începerea judecății”, este soluția dispusă de Judecătoria Brăila în toamna anului trecut. 

După cum se arată pe site-ul instanței, termenul de judecată în proces este pe 10 februarie 2023, după ce, la ședința din data de 18 noiembrie s-a dispus amânarea cauzei pentru a se cita inculpatul T. M. cu mandat de aducere.

Reamintim că interlopul din vechea gardă, pe numele său Radu Walter, după cum se arată pe site-ul Judecătoriei Brăila, a fost trimis în judecată de procurori pentru infracțiuni de distugere și port de armă letală fără drept, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila. După cum au stabilit anchetatorii, în martie, bărbatul în vârstă de 57 de ani și apropiați de-ai săi au distrus mai multe autoturisme parcate în fața unui imobil din municipiu. Incidentul ar fi avut loc în cartier Lacu Dulce, potrivit unor surse judiciare. Inițial, inculpatul Walter a fost arestat preventiv în primă instanță, însă în urma contestației la instanța superioară s-a dispus arest la domiciliu. La sfârșitul anului trecut, inculpatul a fost pus sub control judiciar.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, inculpatul R.W. (n.r. - Radu Walter- nume menționat în dosarul înregistrat la instanță) a fost cercetat în stare de arest la domiciliu pentru săvârșirea infracțiunilor distrugere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Un alt inculpat, M.C., este cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, R.R. cercetat sub control judiciar pentru distrugere, P.L. cercetat în stare de libertate pentru infracțiunea de distrugere, T.M. cercetat în stare de libertate pentru infracțiunea de distrugere. “La data de 11 martie 2022, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla pe o stradă din Municipiul Brăila, cu ajutorul unui cuțit, P.L. a lovit autoturismul marca BMW ce se afla parcat la semafor, provocându-i distrugeri la nivelul caroseriei. Inculpatul R.W., la data de 13 martie 2022, în jurul orei 23.54, împreună cu R.R., T.M., P.L. și M.C. și cu alte persoane neidentificate s-au deplasat la un imobil din municipiul Braila și prin folosirea de obiecte contondente au provocat distrugeri unor autoturisme care aparțin persoanelor vătămate C.L.D., M.G. și C.M.L., care se aflau parcate în fața imobilului. Totodată, inculpatul R.W., la data de 13 martie 2022, în timp ce se afla în fața unui imobil din municipiul Brăila a purtat asupra sa o armă letală, fără să dețină acest drept”, au stabilit anchetatorii.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpații nu au colaborat cu organele de cercetare penală și nu au dorit să dea declarații.

După cum se arată pe site-ul instanței, la ședința din 13 mai, Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Radu Walter, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere (fapta din 14.03.2022, persoană vătămată M.G.), distrugere (fapta din 14.03.2022, persoană vătămată C.M.L.), distrugere (fapta din 14.03.2022, persoană vătămată C. L.D.), nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, pe o durată de 30 de zile. La ședința din 19 mai, la Tribunalul Brăila s-a admis contestația formulată de contestatorul Radu Walter împotriva încheierii din 13 mai pronunțată de Judecătoria Brăila și s-a dispus măsura arestului la domiciliu a inculpatului.

Ultima prelungire a măsurii preventive a fost în data de 2 noiembrie, când magistrații Judecătoriei Brăila au prelungit măsura arestului la domiciliu pentru inculpatul Radu Walter pe o perioadă de 60 de zile începând cu 2 noiembrie. Inculpatul are obligația să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară atunci când este chemat și nu are voie să comunice cu persoanele vătămate. S-a atras atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurilor și obligațiilor impuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Nu a durat prea mult șI măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cea a controlului judiciar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro