Mergi la conţinutul principal

Interes zero pentru vaccinarea anti-Covid, la Brăila

* timp de trei săptămâni la rând, nicio persoană nu a solicitat medicului de familie inocularea cu serul împotriva acestui virus *dacă vor mai apărea solicitări, DSP Brăila informează că există suficiente doze de ser pentru imunizare, chiar și cu noul vaccin adaptat noilor tulpini

 

 

 

Vaccinarea anti-Covid nu mai prezintă niciun interes la Brăila. Cel puțin, asta reflectă situația din cabinetele medicilor de familie din Brăila, de la începutul acestei luni, când adresabilitatea pentru imunizarea împotriva acestui virus a fost zero. Nici noul ser împotriva Covid, adaptat noilor tulpini de coronavirus, respectiv cel de la COMIRNATY ORIGINAL/OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech, nu a mai fost inoculat la Brăila, în ultimele trei săptămâni, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila. Directorul instituției a precizat că, la Brăila, sunt vaccinuri în stoc pentru imunizarea anti-Covid-19, fiind puse la dispoziția medicilor de familie în baza unor solicitări, pentru că trebuie păstrate la temperaturi foarte scăzute.

După cum știți, la Brăila, imunizarea împotriva Covid-19 cu noul ser este disponibilă încă din decembrie anul trecut. Vaccinarea se poate face doar la medicii de familie, cu programare, fiind disponibile în acest sens aproximativ 40 de cabinete în municipiu și județ. Așadar, dacă există interes pentru imunizarea cu noul ser adaptat noilor tulpini, trebuie să aveți totuși în vedere faptul că vaccinul se administrează doar persoanelor cu vârsta de peste 12 ani și doar dacă au schema primară de vaccinare împotriva COVID -19 cu cel puțin 3 luni înainte.

În ceea ce privește situația la nivel național, în ultima săptămână, potrivit statisticilor INSP, au fost vaccinate anti-Covid 425 de persoane, dintre care 330 cu noul ser adaptat și pentru tulpina Omicron, restul fiind inoculate cu vaccinurile de la Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson. De asemenea, în centralizările INSP se mai arată că de la începutul campaniei de vaccinare, respectiv din 27 decembrie 2020, au fost administrate aproape 17.000.000 de doze de vaccin anti-Covid și au fost înregistrate, oficial, puțin peste 20.000 de reacții adverse post vaccinare.

La Brăila, ultimele cifre statistice ale campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 arătau că mai puțin de jumătate din populația eligibilă s-a vaccinat, rata de imunizare a județului nostru fiind de 43,15%, un procent sub media națională. Asta înseamnă că până în aprilie 2022, când s-a încheiat oficial campania de imunizare și a fost preluată doar de medicii de familie, în județul Brăila s-au imunizat cu cel puțin o doză peste 167.000 de persoane, din care peste 99.000 au schema completă. Peste 24.000 de persoane și-au administrat și doza 3, atât de la Pfizer cât și de la Moderna, peste 500 de persoane s-au vaccinat și cu doza 2 de la Johnson & Johnson și doar 12 copii, din grupa de vârstă pediatrică (5-11 ani) au fost vaccinați cu prima doză de ser anti-Covid-19.

 

 


 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro