Mergi la conţinutul principal

Interes tot mai mare pentru vaccinare și la Brăila

* în doar 24 de ore, au decis să se vaccineze aproape 700 de persoane, un număr semnificativ dacă ne raportăm la vara acestui an, când adresabilitatea a fost și de 10 ori mai mică

 

Crește semnificativ adresabilitatea în centrele de vaccinare! Valul mare de îmbolnăviri din ultima lună și, mai ales, restricțiile impuse de autorități se pare că i-au convins pe tot mai mulți brăileni să se imunizeze împotriva Covid-19. În doar 24 de ore, aproape 700 de persoane s-au vaccinat la Brăila, dintre care 353 de brăileni cu dozele I și II, iar restul de 333 au decis să-și completeze schema de vaccinare cu doza booster, adică cea de-a treia doză.

Față de vara acestui an, la Brăila, se observă o creștere exponențială a numărului de persoane care se imunizează cu prima doză, cea mai mare prezență fiind înregistrată la centrul de vaccinare amenajat la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”. Numai aici, marți, 5 octombrie a.c., au decis să se vaccineze 100 de brăileni cu prima și a doua doză și alți 161 cu doza 3. Prezență mare a fost și la Centrul drive-thru, din parcarea Brăila Mall, aici fiind inoculate 235 de persoane cu serurile de la Pfizer și Johnson & Johnson, cel cu doză unică. Din nou, cele mai multe vaccinuri au fost administrate persoanelor care s-au imunizat pentru prima dată împotriva coronavirusului, respectiv 174 de persoane. De asemenea, mai trebuie spus și faptul că adresabilitate mai mare a fost și în cabinetele medicilor de familie, unde 66 de persoane au fost inoculate împotriva covid, pentru prima dată, în timp ce alte 16 persoane au venit pentru doza suplimentară.

Conform situației centralizate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, restul dozelor au fost administrate în spitale, cel mai probabil, în rândul personalului medical .

De la începutul lunii octombrie, la Brăila s-au vaccinat peste 2.000 de persoane, iar de la începutul acestei campanii de vaccinare, s-au imunizat, în total, peste 105.000 de persoane, dintre acestea deja 2.302 primind și doza 3, potrivit aceleiași surse.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro