Mergi la conţinutul principal

Interes scazut pentru posturile titularizabile in invatamint

Dupa cum reflecta situatia statistica intocmita in urma concursului de ocupare a posturilor didactice din invatamintul brailean, inainte de contestatii, din cei 587 de candidati prezenti la examen in centrele organizate la Colegiul Nicolae Balcescu", Grupul Scolar "Brancoveanu", Liceul Teoretic "Angelescu" Ianca si Grupul Scolar Insuratei, numai 487 au promovat. Cele mai multe note sub 5.00 s-au obtinut la centrul nr. 4 de la "Constantin Brancoveanu" - 31, dintre care 7 note la limba engleza, cite 3 la chimie, informatica, invatatori si matematica, 2 la educatoare si industrie alimentara, si cite una la biologie, economie, educatie fizica si sport, fizica, limba romana, mecanica, transporturi, si chiar religie. Culmea, la centrul nr.2 de la "Balcescu", cele mai multe note sub 5.00 sint atribuite invatatorilor, urmati de candidatii care au dat examen pentru posturile de profesor de limba engleza si matematica. Dintre candidatii promovati la nivelul celor patru centre, doar 45,58%, pot aspira la un post titularizabil, intrucit au reusit sa obtina nota minima 7.00. Candidatii s-au aratat nemultumiti de rezultatele obtinute, iar principala justificare a notelor mici a fost subiectul de metodica. Unii picati au declarat ca fie nu prea au inteles exact ce trebuia sa faca, fie au tratat cu superficialitate si au fost aspru depunctati. Repartizarile pe posturi ale candidatilor admisi se va face in zilele de 16 si 17 iulie.
Ieri, au mai dat examene de titularizare alti 565 de candidati distribuiti in trei centre: la Gradinita nr. 36, Colegiul Economic "Ion Ghica" si Grupul Scolar "Gh. K. Constantinescu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu