Mergi la conţinutul principal

Interes scăzut pentru doza a 4-a de vaccin anti-Covid

* în trei săptămâni, de când a început administrarea celei de-a 4-a doze de vaccin anti-Covid, la Brăila, doar 57 de persoane au dorit să se imunizeze cu doza suplimentară

 

Adresabilitate extrem de scăzută pentru vaccinarea cu cea de-a patra doză de ser anti-Covid la Brăila. Deși au trecut deja trei săptămâni de la debutul administrării acestei doze în cabinetele medicilor de familie, doar 57 de persoane au solicitat imunizarea cu cea de-a 4-a doză de vaccin împotriva Covid-19, potrivit datelor furnizate de către conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila.

Să nu uităm însă că vaccinarea cu noua doză se face doar la cerere, putându-se imuniza doar persoanele vaccinate cu cele trei doze de ser anti-Covid de tip ARN mesager (Pfizer sau Moderna), la Brăila fiind eligibile aproximativ 24.000 de persoane.

Trebuie să știți că vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum patru luni după inocularea celei de-a 3-a doze și este recomandată, în special, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, după cum se arată în precizările Ministerului Sănătății. Astfel, dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată de Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) sau de certificatul digital.

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 s-a încheiat în luna aprilie a.c., din această vară intrând în vigoare noua politică de vaccinare anti-Covid, când românii se vor mai putea imuniza doar la medicii de familie, ca parte a Programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății.

În acest sens, la Brăila sunt disponibile aproximativ 40 de cabinete de medicină de familie, în municipiu și județ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro